6 Livsmedel för aktivt och hälsosamt hjärnan

 Om du har dåliga livsstilsvanor och din hjärna behöver ett bättre sätt att få mer energi och näring, har vi svaret för dig! Vi kommer att ge dig några enkla riktlinjer som du inte bör missa om du vill behålla en aktiv och hälsosam hjärna.

Kost för en hälsosam hjärna

Vi måste komma ihåg ett viktigt faktum när det gäller hjärnan.  Det är just därför vi inte bör förbise det. Vi bör fokusera på , men också förbättra cirkulationen och förhindra eventuella blodproppar. Vi bör också ge hjärnan rätt näring, så dess funktioner påverkas inte negativt. tt bra exempel på att inte ge hjärnan tillräcklig näring är när vi går hem utan att äta frukost.

 eller inte äta ordentligt i allmänhet , och även leda till att du får en huvudvärk. Du bör ta hänsyn till vilka livsmedel som hjälper dig till en hälsosam hjärna. Vill du veta vilka livsmedel är? Fortsätt läsa.

Hälsosam mat för en aktiv hjärna

1. Havregryn

Älskar du havregryn? Det är bra för din hjärna! Du kan äta det som du vill. Havregryn innehåller , som dessutom innehåller havregryn omättat fett, vitamin 1 och 3, folsyra och vitamin , kalium, selen, fosfor och magnesium. Det är helt enkelt fantastiskt. Förutom att förbättra hjärnfunktionerna, förbättrar det minnet och är utmärkt för våra hjärters hälsa.

2. ananer

Hur många bananer har du hemma just nu? . De är  ananer innehåller även vitamin 6, folsyra och andra viktiga mineraler såsom magnesium, kalcium, fosfor, och naturligtvis kalium. Det är en energisk och hälsosam mat som innehåller löslig fiber, vilket hjälper till att främja avföring och förhindra förstoppning. ftersom bananer innehåller vitamin 6, förbättrar de minne och humör. Var försiktig om du har 

3. roccoli

n av de hälsosammaste och mest rekommenderade grönsakerna är broccoli. roccoli, tillsammans med blomkål, brysselkål och andra grönsaker i kålfamilien, är rika på protein, fibrer, vitaminer , C, och K och alla värdefulla komponenter som hör till -vitaminer. De innehåller vitamin 3 och 6 och är därför till nytta för att förbättra vårt minne. För att få ut det mesta av broccoli, 

4. Valnötter

Troligtvis vet du redan detta. Valnötter är nötter som mest rekommenderas av läkare. Detta för . Men vad är hemligheten? De innehåller linolensyra, omega 3, fiber, vitamin 1, 2, 3 och 6, folsyra, magnesium, selen, flavonoider och vitamin . Muttrarna är , men äter bara 3 till 4 dagliga eftersom de har ett relativt högt glykemiskt index.

5. Hälsosam fisk

Hur mycket fisk äter du per vecka? . nledningen till att fet fisk rekommenderas är att det innehåller essentiella fleromättade fettsyror som omega 3. Det är nödvändigt för både hjärthälsa och en frisk hjärna. Helst bör du äta oljig fisk mellan tre till fyra gånger i veckan. lla i familjen borde äta det, både barn och vuxna!

6. Choklad

Är du glad att vi inkluderar choklad i listan? Det kan förstås inte uteslutas. Men du måste ju äta choklad med måtta, och du bör komma ihåg att . Det sägs att det är bäst att äta en bit choklad (25 gram) varje dag. Det är en fantastisk antioxidant som innehåller kalium, kalcium, magnesium och alla -vitaminer. Om vi ??äter choklad regelbundet och utan överdrift,  ara en liten bit, och du kommer omedelbart att märka en känsla av välbefinnande som kommer från endorfiner som utsöndras av hjärnan när vi är nöjda eller äta vår favorit mat. 

Kom ihåg att inkludera dessa livsmedel i din kost för en hälsosam, ung och aktiv hjärna. Glöm inte att dricka mycket vatten och ha en aktiv livsstil. o fysiskt, men också mentalt aktiv.  Lusten att lära sig nya saker och att ha en riktig kost kan göra mycket för hjärnans hälsa. Vad händer om vi idag börjar ta lite mer om oss själva?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar