6 Typer av mat du bör undvika på kvällen

Pasta och ris är fulla av kolhydrater och om kroppen inte bränna dem, fungerar de som tomma kalorier. Till middag är det bättre att äta sallad och grönsaker.

. Värmer den i mikrovågsugnen och äter den. Har du ens märkt vad som var på din tallrik? Det är okej att göra detta från tid till annan, men det är viktigt att vi inte gör det till en vana.

Middagen är en viktig del av din kost. Om du är på , vet du hur viktigt det är att inte hoppa över denna måltid eftersom det håller din ämnesomsättning upp och säkerställer god hälsa. Men det är också viktigt att hålla koll på vad du äter. Vissa typer av mat är svåra att brinna så sent på dagen, medan andra kommer att störa din sömn. 

1. ött kött

För ofta kommer vi sent och är mycket framgångsrika innan vi går in i dörren. Du är redo att skapa en välbalanserad måltid som är full av näring och ger dig känslan av att du känner dig. Således gör vi en middag med kött och grönsaker. Morötter med sås, till exempel rik på både proteiner och järn.

Är det bra för dig? Inte alls. 

 • Ingen tvekan om att rött kött är rikt på protein, men det är svårt för kroppen att smälta, vilket gör att magen arbetar aktivt långt efter läggdags. Detta kan leda till sömnstörningar, magont och förstoppning.
 • Om du vill ha kött på kvällen, äter du kalkonbröst istället. Om du lagar det på grillen med lite citronsaft, är det ännu bättre för digestion. Turkiet är också ett litet alternativ till andra typer av kött.

2. Pizza

lla gillar pizza. Det är lätt att göra och är mycket tillfredsställande som dagens sista måltid. Men du förmodligen redan vet att , är rika på fett och är fulla av kalorier som ligger runt midjan, medan kroppen arbetar hårt för att bränna dem.

Det kan tyckas logiskt att en pizza med massor av grönsaker är friskare, men , vilket kommer att påverka magen. Pizza är inte ett hälsosamt val för middag, 

3. Mjölk

 ftersom varm mjölk innehåller mycket tryptofan ger det en känsla av sinnesfrid. Det varierar från person till person hur man dricker mjölk före sänggåendet. Om du brukar dricka mjölk med lite honung, kan det till exempel fungera bra för dig - det rekommenderas inte.Se varför:

 • . Många människor är känsliga för laktos och kämpar för att smälta den här produkten. Var försiktig.
 • Mjölk är också rik på animaliska proteiner och kalcium - båda ämnen som kan vara svåra att smälta precis före sänggåendet.
 • Varm mjölk kan göra att du somnar snabbare, men var medveten om att det finns andra hälsosammare alternativ. Prova dig själv och se om du märker någon skillnad.

4. Salladsblad

Vad kan vara bättre än en sallad till middag? Tja, du måste vara medveten om att du kanske behöver undvika detta på kvällarna. Det är därför:

 • Salladsblad är läckra och lätta att sätta på, men innehåller mycket olösliga fibrer som kan orsaka luft i magen på natten.
 • Människor reagerar annorlunda. Vissa människor kan äta sallad utan problem på natten, så du får reda på om du är en av dessa eller inte. Men i allmänhet kan sallad ge obehag. tt bättre alternativ är en caprese sallad med färska tomater.
 • n annan grönsak som vi borde vara medveten om är . Den innehåller mycket fiber och undviks bäst före sänggåendet.

5. Vitlök och lök

Du kanske vill begränsa intaget av dessa två till middag. Om du använder rålök eller vitlök på middagen kan detta orsaka magont inflammation i slutet av dagen och leda till förstoppning.

Samma sak gäller mycket starka livsmedel. De smakar utsökt, men chili i middagen kan få dig att blöta nästa dag ...

6. is och pasta

 • Vad sägs om lite makaroner till middag? Lite varmt och luftigt ris? Ibland kommer vi hem hungriga och låt oss fresta en stor pasta pasta, men vi bör undvika detta.
 • Du bör alltid välja mer komplexa kolhydrater från grönsaker och gröna bladgrönsaker istället för ris och pasta.
 • Om du verkligen gillar rätter med ris och pasta, kan du äta detta i små mängder. Då har du mer kontroll över hur många kolhydrater du har ätit, eftersom de hamnar som tomma kalorier som din kropp brinner för att brinna på kvällen. Om du gillar makaroner, ris eller lasagne, äter du dem till lunch istället! Då kan du bränna av det med lite träning eller en snabb promenad.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar