7 Livsmedel som hjälper till att bekämpa trötthet

Ibland upplever vi trötthet på grund av en hel del arbete, stress, känslomässiga problem eller för att vi inte vilar tillräckligt på natten. Trötthet är emellertid ibland oförklarlig och det kan vara relaterat till en störning i kroppens organ.

I den här artikeln  som tack vare sina närande egenskaper, kommer att ge dig massor av energi och vitalitet och  havregryn, pollen, kakao, spirulina, maca, avokado, och matlagning banan.

Oatmeal mot trötthet

Havre är en näringsrik korn som är rikt på fibrer, vitaminer och mineraler.  , som gör det till ett bra val när utmattning är relaterad till stress, ångest eller oro.

Hur ska jag äta den?

  • Du kan äta det till frukost utan att koka det eller kombinera det med frukt och yoghurt
  • Oatmeal gör en läcker grönsak dryck som kan användas som ett substitut för mjölk
  • Du kan använda havregryn i recept för att göra kex, våfflor eller pannkakor
  • nvänd den i soppor och grytor för att göra dem krämig och att få en fin textur till dina rätter

Läs också: 5 enkla och kreativa sätt att äta havregrynsgröt på

Pollen

Pollen är en super livsmedelsprodukt som är bra för dem som känner sig trötta eller de som inte har ätit. Det är också ett utmärkt tillägg för barn, idrottare och gravida kvinnor.

 bara se till att det mals till en fin konsistens så att det blir lättare att smälta och absorbera det.

åde pollen och andra livsmedel som tillhandahålls av bin (honung, propolis) är alltid rekommenderas när du känner trött och ditt immunförsvar är låg.

Cocoa

För att understryka de närande egenskaper av kakao, måste vi först skilja den från choklad, som är en bearbetad mat som inte är så fördelaktigt som kakao, eftersom det innehåller skadliga socker och fett.

emellertid ren bitter kakao en medicinsk mat med stimulerande och reglerande egenskaper som har effekt på immunsystemet.

Du kan använda den i alla typer av smoothies och desserter, och göra det sötare med honung från bin, melass eller agavesirup. 

Spirulina

Den här typen av alger har nästan mirakulösa egenskaper för hälsa, och de bör ingå i den dagliga kosten. Det beror på att det innehåller en komplett näring som kan komplettera eventuella brister du kan ha.Spirulina kan tas som kapslar eller läggas till smoothies till lunch.

Maca

Denna rot från Peru nu används runt om i världen som en pulver komplement, och det är tack vare sin energiska och stimulerande egenskaper. Det rekommenderas speciellt för kvinnor som lider av klimakteriet eftersom det fungerar som en hormonal regulator.

Försiktighetsåtgärder bör vidtas när du tar maca, eftersom det tar för mycket att orsaka nervositet. örja med en nypa (ca 3 gram) och öka gradvis tills du är upp till 9 gram, vilket är det mesta man bör ta.

Drick det blandat med juice eller vatten.

vokado

 Den är rik på vitaminer, mineraler och innehåller också en bra mängd protein, fiber och hälsosam fett.

Om du äter en halv medel avokado varje morgon, kommer du att ge din kropp en bra mängd näringsämnen, så att du kan börja dagen med mer energi.

Du kan också använda avokado i sallader och smoothies eller göra en läcker, kall krämig soppa som förrätt.

esök den här artikeln: 13 skäl att äta avokado

groblad (Groblad)

Trots att det är en frukt, det är klassificerad som en stärkelse.  som ger dig vitalitet de närmaste timmarna av din dag.

Du kan äta dem naturligt eller använda dem för att göra en läcker smoothie med kakao, maca och havregryn. Du kommer att sluta med en näringsrik och återupplivande dryck som förhindrar trötthet.

Du kan försöka laga dem i ugnen med kanel och honung som en hälsosam efterrätt på kalla dagar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar