7 Psykologiska fördelar av fysisk träning

Fysisk ökning ökar blodflödet till hjärnan och förbättrar syreupptagningen. Detta förbättrar således den kognitiva funktionen och saktar ner eventuell åldring i samband med åldring.

De flesta börjar att träna på ett gym eller träna för att förbättra sitt fysiska utseende. Men vad händer om vi berättade att 

Idag kommer vi att avslöja några av de många psykologiska fördelarna med motion, så fortsätt läsa!

Fysisk träning är bra för din hjärna

Ja,  lindra ångest och förbättra inlärningsförmågan.

Fysisk träning kan faktiskt ge oss många fördelar som är mer okända.

Idag talar vi om endast 7 av dessa fördelar, även om vi vet att det finns många fler som kan läggas till i listan.

Vill du lägga till något? Om du vill dela fördelarna som är värda att lägga till för oss!

1. Fysisk träning gör dig lyckligare

 som gör att du känner euforisk och full av glädje. Det är därför fysisk träning rekommenderas starkt för personer som lider av depression.

På samma sätt, om du har problem med stress eller ångest kan träning hjälpa till att lindra stress som utövar både kropp och själ. Det här hjälper dig att slappna av och  bättre och du kommer bli mycket mer produktiv i ditt dagliga liv.

2. Förbättra självkänsla

 Detta är ett stort steg för , som hjälper dig att värdera dig mer.

Om du har problem med att acceptera dig själv, träna! Detta hjälper dig att se dig själv i ett bättre ljus och du kommer att må bättre. Du kommer också att projektera den bästa versionen av dig själv till andra.

3. Förbättrar sociala relationer

tt ha en bättre uppfattning om dig själv, så att du känner glad och nöjd med dig själv, uppskattar dig själv, du kommer att förbättra din sociala . 

Du kommer också att känna sig mer motiverade att delta i gruppaktiviteter, delta i lagsporter eller starta en konversation med någon du inte vet, bara för att du mår bra och sällskaplig.

Det här får du också att må bra och mycket positiv.

4. Förhindrar kognitiv nedsättning

Om du är orolig för degenerativa sjukdomar såsom , ska du veta att fysisk träning kan hjälpa dig att undvika dem.

Därför bör du mellan 25 och 45 år .Din framtida själv kommer tacka dig.

5. idrar till kontrollmissbruk

Om du är beroende av någon typ av droger, alkohol,  eller något annat, kan träning hjälpa till med kontrollen. Ibland kan det också hjälpa dig att ge upp din missbruk helt och hållet. Detta hormon frisätts också under träning. Det är därför det är extremt effektivt att kontrollera missbruk.

6. Förbättrar minne

Träning ökar produktionen av celler i hippocampus, som är ansvarig för minne och lärande. Tack vare detta kommer minnet att förbättras så att du kan lära eller komma ihåg saker mycket mer effektivt.7. Du kommer att bli mycket mer produktiv

Du kanske tror att träning kan göra dig mycket mer trött och så kommer du att bli värre på jobbet eller i andra aktiviteter som du behöver utföra.

Men det finns faktiskt inget annat än sanningen.

Utarbete hjälper dig att få mycket mer energi, för även om du kanske inte tror det, hjälper det dig att hålla dig aktiv hela dagen. Detta förhindrar "stillestånd" och brist på uppmärksamhet på arbetsplatsen. Har du stillesittande livsstil? Tränar du regelbundet? Dessa är bara några av de fördelar som motion kan ge dig.

Om du känner dig dålig, om du inte är produktiv, tänk på om träning kan hjälpa till att förbättra allt detta. Ibland kan någonting lika enkelt som

lösa några av dina problem.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar