7 Naturliga behandlingar för att kontrollera högt blodtryck

Vi rekommenderar att du äter mat som har vätskedrivande egenskaper för att eliminera vätskor och överflödigt natrium relaterade till högt blodtryck.

Högt blodtryck, eller  Det är också känt som "tyst mördare" på grund av hur det utvecklas i kroppen.

nligt uppgifter släpptes av merican Heart ssociation, lider en av 3 vuxna av . Det innebär att minst en tredjedel av världens befolkning påverkas.

Denna hög diagnos takt inneburit att det måste anmälas om i hela världen, särskilt eftersom många människor inte inser risken, och de behandlar det inte korrekt.

På grund av detta fortsätter primära hälsofaciliteter att främja hälsosam levnadsvanor genom att försöka tillhandahålla all slags information om detta ämne.

 är en av de viktigaste åtgärder du kan vidta för att börja kontrollera den, och även att behandla den. är du har det i åtanke är det bra att veta hur man sänker blodtrycket på ett naturligt sätt och hur man undviker att vara beroende av bara farmaceutiska läkemedel.

aw mandel

n handfull rå mandel varje dag kan hjälpa till att kontrollera blodtrycket, tack vare de essentiella omega-3-fettsyror, , som minskar kolesterol och förbättrar hjärtfunktionen.

Även om mandlar är en rik källa till fett och kalorier, betyder det inte att du vill gå ner i vikt. Faktum är att fettet i mandel anses vara gott fett och det kan bidra till att öka muskelmassan.

Coconut Water

Det är läcker, uppfriskande och perfekt att återfukta sig under varma dagar då du vanligtvis förlorar mer vätska.

Det innehåller en bra mängd kalium, elektrolyter och andra näringsämnen som kan bidra till att minska blodtrycket.

I en studie publicerad i West Indian Medical Journal, det konstaterades att  både när det är för högt och när det är för lågt.

Upp till 71% av patienterna hade högt blodtryck och drack kokos vatten så att blodtrycket deras fallit, och upp till 29% av de med lågt blodtryck så att deras reglerade sådana.

Oatmeal

Havremjöl är uppskattad på grund av dess höga fiberinnehåll och dess viktigt näringsämne, och det är en annan naturlig behandling som kan sänka blodtrycket.

n studie av forskare vid Columbia University fann ut att 

I denna studie upptäcktes också att havregryn hjälper också till att kontrollera blodtrycket och förhindra hjärtsjukdomar.

Gurkmeja

Gurkmeja har tjänat en viktig plats som en helande  på grund av dess antioxidant och anti-inflammatoriska effekter, som den har på grund av den aktiva föreningen curcumin.

n av de viktigaste fördelarna är att den har kraft att minska kroppslig inflammation samtidigt som man hjälper till att kontrollera högt blodtryck och andra inflammatoriska problem.

Vid konsumtion med svartpeppar kan det också ha en vasodilationseffekt. Detta är perfekt för att förbättra blodcirkulationen och hålla arteriella väggar rena. Och om det inte var tillräckligt, 

Smoothie med citron och persilja

Drinking this smoothien dagligen kan hjälpa . Detta beror på att det har en diuretisk effekt.

åde citron och persilja innehåller viktiga näringsämnen som underlättar eliminering av vätska och överskott av natrium, , vilka båda är förknippade med högre blodtryck.

Ingredienser

  • 1 citron, skal
  • 1 näve persilja
  • 1 glas vatten (200 ml)

Hur till

  • Skär citron i flera båtar, med skal på. Lägg dem i en mixer med en handfull persilja och glaset med vatten.
  • Kör dessa i mixern i några sekunder innan du sår och dricker det före frukost.

anan

Detta är en av de bästa kaliumkällorna, vilket är ett viktigt mineral för dem som behöver kontrollera blodtrycket.

Det är därför 

Vitlök

åvara  innehåller en koncentrerad mängd väldigt viktiga näringsämnen som har uppskattats i naturmedicin sedan antiken.

tt äta en till två klyftor finhackad vitlök om dagen kan hjälpa till att hålla högt blodtryck i schack, på grund av vitlök s sulfatföreningar som främjar god blodcirkulation och minska blodtrycket.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar