7 Hemligheter till lång livslängd

Hittills har modern vetenskap inte funderat hur man gör mänskligheten odödlig. Faktum är att  aturligtvis är det viktigaste att ha en hög livskvalitet och att leva i många år med god hälsa och att du är lycklig.

nligt statistiken finns det för närvarande 13 500 personer över 100 år, och det beräknas att antalet kommer att tredubblas om 50 år. Så frågan är, 

Låt oss prata om detta i dagens artikel. Vi är säkra på att våra resultat kommer att vara av intresse för dig.

1. Ät färre kalorier varje dag under en lång livslängd

nligt Världshälsoorganisationen (WHO) bör de flesta människor äter mellan 1500 och 2500 kalorier per dag. Detta är ett enkelt mål att uppnå och det kommer att hålla dig från att bli hungrig medan du får de näringsämnen du behöver.

I själva verket bara vara  socker, godis, läsk och premade måltider förbättra din livsstil och hjälpa dig att äta bättre.

2. Säg ja till broccoli, frukt, kaffe och honung

Är du en av dem som inte kan börja dagen utan den desperata koppen med kaffe? Ge inte upp det - precis som andra livsmedel som är rika på antioxidanter som citroner, äpplen och päron, kan kaffe vara bra för dig. ating

  • morötter, broccoli och spenat är också viktigt när det gäller att leva ett långt och lyckligt liv. Deras innehåll av alfa-karoten är förknippat med låg dödlighet. Och hur är det med älskling?
  • Denna naturliga sötningsmedel bör vara en fast egenskap i din kost. Denna rika produkt av bin har ett högt näringsinnehåll och dess antibiotika egenskaper är bra för människor i alla åldrar. 3. Kraften i fläskfett en gång i veckan

Det kommer säkert att bli en överraskning. Grisfett? Ja - bara

prova cirka fem gram bröd en gång i veckan.  nligt en studie publicerad i

Journal of Gerontology , kommer det att följa en diet som är låg i kalorier och innehåller en liten mängd fläsk varje vecka, gör du producerar mer oljesyra som åter celler i levern, muskler och skelettsystem. Detta hjälper dig att leva ett längre liv. 4. Undvik att hänga runt midjan

Detta är en riktig fara. Gastrisk fett är en indikator på ett hälsoproblem som

kan leda till svår hjärt- och kärlsjukdom. Du bör minska ditt intag av fett, få mycket motion, dricka tillräckligt med vatten och ta hand om dig själv, och särskilt uppmärksamma blodtryck och kolesterolvärden. Ibland tar bara 2, 5 till 4, 5 kilo räcker för att trimma din midja och minska risken för diabetes och hjärtsjukdom.

nligt statistiken är hjärtsjukdom en av de vanligaste orsakerna till döden bland världens befolkning, och det är något vi kan undvika.

5. Gå en halvtimme varje dag

Vi har sagt det om och om igen. tt gå i minst en halvtimme varje dag kommer att göra ditt hjärtslag, träna dina ben, hjälpa till att förbättra blodcirkulationen ... Vänta inte till imorgon. Gå ut och andas in rent luft och dra fördel av endorfinerna som hjälper till att ta hand om din hälsa och stärka immunförsvaret.

tt få motion är nyckeln till ett långt liv.

6. Sova i åtta timmar om dagen

Det kan komma som en överraskning för dig, men nästan

70% av personerna över 100 år sover ca 10 timmar om dagen. De sover genom natten och de tar även en tupplur under dagen, vilket ger dem mer energi på eftermiddagen. tt få bra sömnkvalitet är nyckeln till att upprätthålla god hälsa och njuta av ett starkt sinne med goda kognitiva förmågor. Så berätta hur många timmars sömn du vanligtvis behöver på en dag?

7. Läs, lek, delta i sociala aktiviteter

tt ha en aktiv livsstil fylld med hobbyer du gillar och ett intresse av att lära sig nya saker hjälper dig att hålla dig starkt och hälsosamt. Och glöm inte att ignorera dina känslor eftersom missnöje inte bara tar bort din livskvalitet utan också din hälsa och förväntad livslängd. tt vara olycklig har ingen anledning.

Omgiv dig med andra som gör dig glad, människor du kan skratta och lära dig, eller ens resa med. Det här är ditt livstid där du ska titta på din situation och prioritera vad som är viktigt för dig.

Det finns förmodligen några saker du borde sluta göra, även människor du bör undvika eftersom de inte hjälper till att ge dig bättre hälsa.

tt veta hur man bor på ett fredligt sätt som står i balans med din kropp och dina känslor är nyckeln till livslängd. Det är en upplevelse som är värt att ta på sig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar