7 Saker du inte behöver förklara för någonOavsett detta faktum borde du inte oroa dig för denna dom eller kritik. Trots allt behöver du inte förklara dina handlingar för varje person som bedömer eller kritiserar dig.Men ibland känner vi att de kan. Vi känner sig tvungna att ge förklaringar till familj eller vänner när de behöver det, även om vi verkligen inte skyldig någon av dessa människor en förklaring.

Så länge du inte korsa några gränser, inte skadar någon eller hotar en annan person med dina handlingar, är du inte skyldig att redogöra för dina handlingar.

7 aspekter av ditt liv som du inte behöver förklara för någon

1. Du behöver aldrig förklara ditt fysiska utseende.

Detta inkluderar om du är tunn eller något större. Om du kör sport, eller äter mycket eller väldigt lite i förhållande till din vikt. Du behöver inte förklara någon om dessa fysiska aspekter. Glöm denna dom eller kritik.

 Gör vad du tycker är nödvändigt för att behålla eller ändra det.

2. Vad du äter

Om du väljer att vara , eller inte äta godis eller om det är något annat du väljer att inte äta, 

Det är ditt val. Du har kanske bestämt dig för att äta på så sätt oavsett anledning. De andra runt omkring dig måste acceptera denna verklighet, även om de kanske inte håller med det eller bor på samma sätt.

3. Din sexualitet, om du är en vuxenOavsett om du är en man eller en kvinna bestämmer du om du vill leva ensam, gifta dig eller få barn till världen. Detta har att göra med beslut du gör på insidan, och 

Om de ser dig som lider eller är olyckliga kan de ge vägledning eller råd. 

Du har ingen anledning att vara tvungen att förklara dina särskilda preferenser eller din åsikt om äktenskap och barn.

4. Din karriär eller ditt jobb val

I detta område av ditt liv som du inte är skyldiga att lämna uppgifter om ditt beslut för hur man tjänar pengar. Detta inkluderar om du  för ett visst ämne eller bibehålla ett visst arbete trots din ålder.

Även om du kanske har besvikit nära familjemedlemmar eller vänner med ett visst livsstilval, 

På grund av dessa omständigheter 

Jobb att leva, leva inte på jobbet

5. Din religiösa tro eller övertygelse

Du är inte skyldig någon förklaring till dina idealer, oavsett vad dina övertygelser är. Detta inkluderar beslutet att vara agnostisk, eller ateist, eller att inte följa någon organiserad religion i synnerhet.  Om de gör det är det inte ditt problem.

 Du kan hålla med idén om att leva med någon, eller du kan vara oense och besluta att leva ensam. Du kan vara oense med äktenskapsinstitutionen ...

Vi har alla olika uppfattningar om världen och sätt att leva. Hur bestämmer vi vem eller vad som är rätt eller fel?

Vilka kriterier använder vi för att bestämma vem som har rätt och vem har fel?

Oavsett vad personen bestämmer eller känner är rätt eller fel för dem är deras sätt.

7. Om du föredrar att spendera tid ensam 

Det betyder inte att du är anti-social, självisk eller isolerad från världen.

Du gillar bara att vara ensam. Du gillar ditt rum, lyssnar på musik du gillar, eller läser en bok själv. 

betyder inte att du är deprimerad eller upprörd, eller du har problem med att samverka med eller interagera med andra människor.

Du njuter av aspekter av all tid när du känner dig som ensam och bara pratar och interagerar med vänner och familj när du vill. 

Det är viktigt att du lever som du vill och gör besluten

du

känner rätt. Den viktigaste delen är att du verkligen tror på din livsstil och den här typen av beslutsfattande. Det spelar ingen roll vad alla andra tycker eller tror. Du måste segla genom havet i ditt eget liv, och i slutändan gör du inte någon annan - det. Du kommer att göra misstag och du kommer att bli framgångsrik. Du kommer att leva medan du kommer ihåg råd från dem som finns omkring dig, men när du står vid ditt skepps rota gör du dina egna beslut.

ara du vet vad som är bra för dig och vad som är nödvändigt för din lycka

, inte någon annan.

eslutar att fatta egna beslut och utforma ditt eget sätt utan att behöva förklara någon varför eller när eller hur, visar att du är en person med självkänsla och självkänsla. Det visar dig kärlek, värde och tro på dig själv. Självkänsla är avgörande i detta liv för att vara lycklig och att kunna älska andra.

3 meningar att börja älska dig igen på bara 3 minuter

Lär dig att älska dig själv. Det är trots allt det bästa sättet att ta hand om ditt eget välbefinnande och de som älskar dig kommer att förstå. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar