8 Livsmedel som är nödvändiga för god vaginal hälsa

, men det finns mycket mer du behöver göra för att ta hand om detta känsliga område.

Om du inte tar hand om dina intima delar, du kommer att utsättas för utslag eller urinvägsinfektioner.

För att undvika dessa irriterande problem har vi här 

1. aturlig yoghurt och livsmedel rika på probiotika

n frisk vagina behöver en bra mängd hälsosamma bakterier kallas lactobaccillus, vilket bidrar till att upprätthålla rätt pH-nivåer.

. De flesta av oss ansluter yoghurt med tarmhälsa, men det är inte den enda funktionen.

ökar nvändningen av antibiotika, menopause, preventivmedel och hormonbehandling ofta risken för svampinfektion. Syrkål och vissa fermenterade livsmedel gör ett bra jobb för att bekämpa svampinfektioner.

2. Tranbär Juice

Du har definitivt hört talas om denna juicer. tt dricka mycket av det kan hjälpa till att bekämpa urinvägsinfektioner. Detta beror på att tranbärsjuice som innehåller ämnen som tar bort bakterier som orsakar infektionen, som vidhäftar till väggarna i urinblåsan.

Det enda problemet med denna saft är dess höga sockerhalt. För att undvika att ändra blodsocker (speciellt om du är diabetiker), kom ihåg:

  • Drick inte mer än ett halvt glas tranbärsjuice per dag.

  • Välj naturlig eller kalorijuice.

  • landa med vatten eller gör smoothies i kombination med grönsaker.

3. Fisk

. Menstruationssmärta orsakas av frisättning av inflammatoriska ämnen som kallas prostaglandiner som gör musklerna i livmoderkontraktet.

fettsyror och omega-3-oljor i fisk som lax eller tonfisk har anti-inflammatoriska egenskaper som bidrar till att lindra smärtan.

4. Sojabaserade livsmedel

 , som är det hormon som hjälper till att hålla vävnaden elastisk och välsmord.

Datum, klimakterium, bröst- och några kalla och allergi mediciner kan resultera i en betydande minskning av östrogen nivåer, så att slidan blir torr och orsakar obehag.

Försök att äta ett minimum av bearbetade sojabaserade livsmedel:

  • Organiska sojabönor

  • Tofu

  • Tempeh

Dessa livsmedel innehåller ämnen som efterliknar östrogen kallas vegetabiliska isoflavonoider, eller icke-steroida fytoöstrogener.

5. Äpplen

Även om du kanske inte tror på det, är det frukten för om du gillar att ha kul i sängen.n studie publicerad i  visade att kvinnor som äter ett äpple om dagen har högre smörjnivåer.

Detta betyder mer tillfredsställande och mindre problematiskt kön. 

Äpplen innehåller också polyfenoler som ökar blodflödet i den vaginala vävnaden, vilket gör det lättare att få en orgasm.

6. Vatten

Vatten är något du inte kan vara utan i din dagliga rutin. Det har otaliga fördelar för din hälsa, och vad gäller slidan är 

För att fungera korrekt måste du vara väl  och det enklaste sättet att göra detta är att man dricker en hälsosam mängd vatten varje dag. Vatten hjälper också till att släta vagina naturligt och minskar lukt.

7. Söta potatis

Inte bara är de ett bra alternativ till traditionella potatisar, men sötpotatis eller yam är också otroligt effektiva för att upprätthålla god vaginal hälsa.

. Detta vitamin förstärker livmoderns väggar och stimulerar hormonproduktionen som hjälper till att hålla energinivån uppe.

8. Grönt te

Tidigare nämnde vi tranbärsjuice, men många kvinnor föredrar ett alternativ som inte är så sött. I det här fallet bör du överväga 

Om du har någon form av infektion, kommer grönt te att hjälpa till att bekämpa det, och om du är helt frisk, kommer den här drinken att hjälpa till att förhindra att infektioner uppstår.

Vaginal hälsa är mer än bara hygien.

Du kanske ofta tror att du vet allt om slidan, men du borde tänka igen. Tillsammans med rutinmässiga kontroller, god hygien och kommunikation med din gynekolog är en hälsosam kost mycket viktig.

Som ni kan se är dessa åtta livsmedel vanliga för en balanserad diet. Om du inte brukar ta dessa är det en bra idé att börja med det nu.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar