8 Hälsokontroller som du kan utföra

Det finns flera hälsokontroller du kan utföra själv. Som till exempel för att kontrollera din syn, matintolerans, matsmältning och andra funktioner som kan indikera att din hälsa kan vara i fara. Om du utför dessa hälsokontroller regelbundet, håll ögonen på din egen hälsa och identifiera när du behöver besöka en läkare. 

smaksinne

För detta test behöver du en liten blå livsmedelsfärg som du sprider på tungan med hjälp av en bomullspinne. Du kan sedan observera resultatet med ett förstoringsglas genom att räkna antalet smakböcker nära tungan. Om man räknar 20 eller fler blå prickar är smaksinne din väl fungerande och du kan vara vad som är känt som en "super smak". nligt vissa forskningsresultat kan vara negativ, när en "super smak" möjligen löper större risk för vissa typer av cancer.

Vissa grönsaker, som broccoli och kål, har bittra komponenter som skyddar mot cancer. Dessa samma livsmedel kan vara obehagliga för en "super maker". Den ökade risken för cancer för en "super smak" eftersom de undviker de grönsaker som ofta innehåller de största mängderna av cancer-fighting antioxidanter och vitaminer.

ponding

Du kan se om du samlar vatten i kroppen genom att trycka tummen hårt mot tre eller fyra ställen på den övre och nedre delen av benen. Om området du trycker på förblir vit i några sekunder efter att du har tagit bort tummen, betyder det att du har vattensamlingar. Om så är fallet rekommenderar vi att du får mindre salt och skär bearbetade livsmedel från din kost. Det hjälper också till att dricka mer vatten.

nemi

risten på järn i kosten kan leda till anemi. Du kan kontrollera om du är låg i blod genom att sträcka handen med din handväska upp. Skjut fingrarna bakåt och observera handen (särskilt de djupare linjerna) ser blekare ut. n sådan pallor indikerar att du har ett problem. Du bör besöka din läkare för att bekräfta denna diagnos. 

Matintolerans

landa en sked läsk i ett glas vatten och drick det. Det är ett gott tecken om du våldtar kort efter. tt acceptera en grundvätska bör leda till luft i magen. Om du inte rakar kan det vara ett tecken på att mängden magsyra är låg i dig och att du inte absorberar alla näringsämnen i maten du äter.

Utsikten

Om du vill testa din syn själv kan du göra detta genom att ta 20 steg bort från en parkerad bil. Titta på nummerplattan. Kan du läsa vad det säger med lätthet? Om siffrorna är oklara eller förvrängda betyder det att du ska se en optiker eller en annan typ av ögonspecialist.

Kolesterol

Om du vill veta om du har högt kolesterol kan du undersöka huden över och under ögonen.  Dessa är feta samlingar som ofta indikerar att ditt kolesterol är förhöjt. Om du märker dessa fläckar är det bäst att kontakta en läkare som kan hjälpa dig med ytterligare diagnos och behandling. 

Digestion

Vissa livsmedel leder ofta till magont, känsla av tyngd eller otillfredsställande mättnad. Du kan utföra denna kontroll-up om du vill veta om du reagerar så på grund av ett livsmedel intolerans:

Ta din puls innan du äter den mat som ofta ger dig matsmältningsbesvär. Ät sedan ett medium till stora portioner och ta sedan pennan igen. Om du märker att puls har ökat med mer än 10 slag per minut, är symtomen troligen på grund av matintolerans.

Lungfunktionen

Om du vill ha ett hem check för att testa lungfunktion och upptäcka eventuella problem innan de är för stora, kan denna metod hjälpa dig:  I så fall kan det vara en av farosymbolerna för astma, speciellt om du också hostar på natten. Om du inte har dessa symptom, men känner fortfarande att dina lungor inte fungerar ordentligt, kan det bara bero på dåligt tillstånd.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar