8 Tips för att lära självkontroll

Själv kontroll är en mekanism som vi lär när vi har att vänta med att få de saker vi vill ha. Vi vet alla att vi har det, men ibland undrar vi om det är värt det. Även om det kan vara svårt att träna är självkontrollen nödvändig för att förverkliga våra långsiktiga planer.

 Det handlar om att uppnå tillräcklig känslomässig balans att stå emot våra impulser, och det är oerhört viktigt för vårt välbefinnande.

Låt oss ta en titt på ett exempel.

Det finns ett och en chokladkaka. Även om du lovat dig själv att du inte skulle röra något som inte var på diet, smyga dina nervösa händer mot det mest lockande i ditt kylskåp ...

Låt oss inse det: vi har alla varit i en liknande situation. Långsiktiga mål (t.ex. att gå ner i vikt) kommer ofta i konflikt med andra omedelbara nöjen (som choklad).

 för omedelbar njutning och kortfristiga tillfredsställelse. Om vi ??gör det kan vi undvika att våra mål och motivation bryts i ett kort, tillfälligt ögonblick.

Detta är nyckeln till otaliga livssituationer.

Varför förlorar vi kontrollen?

Vi kan ha bestämt sig för att , men vi hamnar även när upp att ge efter för frestelsen.

Varför?

Det finns två psykologiska system som kan störa när vi försöker träna självkontroll: impulssystem och reflexsystem

 • undercover vår omgivning. Den fångar (chokladkaka, till exempel). Det är en av anledningarna till att shoppa på tom mage är en dålig idé, till exempel. Intensiteten av dessa impulser är inte alltid densamma, och de är inte lika i alla individer. Det beror på flera situationer och personligheter.
 • planerar och producerar konsekvenser för vårt beteende. Det är den del av kroppen som säger att oavsett hur läcker det är, det kommer med konsekvenser.

 Det är inte lätt, men det är värt det. Om vi ??kan utöva flitig självkontroll kommer aktiviteter som träning att bli en rutin. Vi har inte ett evigt dilemma när vi sitter med fötterna upp som en soffpotatis.

Kom ihåg att det bara tar 21 dagar innan vår kropp har utvecklat en rutin.

Skjut upp tillfredsställelse och få framgång i livet

finner vi det bästa exemplet på i barndomen.

Det är väl känt att det är svårt för ett barn att motstå att leka med en boll eller äta en marshmallow om förbjuden eller om det är rätt framför dem och ingen ser (även om de vet att någon tittar på dem , de kommer fortfarande att äta det!).

 gick utöver detta med den berömda experiment: 

Mischel studie visade att för att fördröja tillfredsställelse är att kontrollera den omedelbara impulsen att äta en marshmallow för att få en annan.

Genom att göra denna studie kunde han upprätta förhållandet mellan självkontroll och framgång i livet. Det förutsätter att 

8 tips för att utveckla självkontroll

Även om en person inte är född med självkontroll kan det uppnås. Detta är ett särskilt viktigt inslag för alla som bestämmer sig för att sluta , gå ner i vikt eller träna för en maraton.

Det är 

 1. genom beter sig på ett visst sätt. Hitta regler som " om ... då ...". På det här sättet kommer du inte att frestas.
 2. Öka ditt personliga engagemang genom och din plan för att uppnå dem.
 3. eller uppgifter som du behöver utföra.
 4. och fira dina mål när du fyller i dem.
 5. genom att skapa en koppling mellan den externa aspekten och frestelsen.
 6. för att alltid ha dina mål i ditt sinne.
 7. för att återuppbygga dina mentala resurser och motivation.

Självkontrollens väg kräver definitivt att vi vet hur vi ska hantera våra frestelser och använda våra styrkor. Varje gång vi kommer ut ett dilemma mellan en omedelbar situation och våra långsiktiga mål, vi får inte glömma att

föreställa sig hur reflexsystem och impulssystem slåss med varandra. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar