9 Underbara fördelarna med äpplen

Äpplen kan njuta av under alla årstider. Förutom att vara så läckra och mångsidiga, 

De främsta fördelarna är tack vare mycket högt innehåll av antioxidanter och pektin, som hjälper till att bekämpa de skadliga effekterna av fria radikaler, 

Förutom detta ger äpplen en känsla av mättnad när man äter dem. Därför rekommenderas de starkt för personer som vill gå ner i vikt men har problem med att kontrollera hur mycket de äter.

Det finns många andra anledningar till varför denna frukt är ett av de bästa alternativen du kan ta när det gäller att införliva något nytt för din kost. 

1. Äpplen är bra för ditt hjärta

Äpplen har ett betydande innehåll av naturliga fytokemikalier som fungerar som kraftfulla antioxidanter när du äter dem.

Dessa föreningar  och öka risken att utveckla hjärtsjukdomar och cancer.

Förutom det kommer den lösliga fibern som finns i skalet att minska absorptionen av kolesterol i tarmen och hjälpa till att reglera matsmältningen i allmänhet.

Se även: För kvinnor: Undvik hjärtattack

2. De eliminerar vätskeretention

Tack vare dess höga innehåll av kalium, är äpplen en naturlig diuretikum som bekämpar vätskeretention och många av de problem som är förknippade med det.

Människor som har inflammatoriska sjukdomar eller högt blodtryck kan också dra nytta av att äta ett äpple om dagen.

Men kom ihåg,  innan de äter mycket äpplen, på grund av den höga halten av kalium.

3. Den bekämpar förstoppning och diarré

Den höga halten av olösliga fibrer i äpplet huden bidrar till att främja regelbundna tarmrörelser och averts förstoppning.

Samtidigt innehåller massan av äpplen en typ av fiber som kallas pektin, vilket främjar god avföring och begränsar den mängd vatten som går förlorad genom problem som diarré.

Fruktköttet har också en fytokemisk kallad tannin, som bekämpar inflammation och är ett naturligt antibiotikum.

4. De främjar dental

är du äter ett äpple stimulerar produktionen av saliv i munnen, som 

Även om äta äpplen inte kan ersätta din vanliga tandborste och tandkräm kan det vara ganska praktiskt av den sällsynta orsaken när du inte har dessa saker.

5. De kan bidra till att förebygga lzheimers

Tack vare innehållet av antioxidanter i äpplen har dricka äppeljuice visat sig vara ett effektivt sätt att 

6. De skyddar dig mot Parkinsons sjukdom

är du äter fiberrika livsmedel såsom äpplen, det kan spela en viktig roll för att förebygga av Parkinsons sjukdom, en degenerativ sjukdom som kännetecknas av försämring av nervceller i hjärnan som producerar dopamin .

Forskarna tror att närvaron av fria radikaler också kan påverka utvecklingen av denna sjukdom, så att äta mat som har ett högt innehåll av antioxidanter, såsom äpplen, kan också vara en faktor för att förhindra det.

7. De minskar risken för diabetes

Den lösliga fibrer i äpplen bidrar till att minska blodsockernivåerna hos patienter som löper hög risk för typ 2-diabetes. Om du bara äter ett äpple om dagen kan du minska risken med upp till 20%.

8. De förhindrar bildandet av gallsten

 som hindrar galla från att hjälpa smälta fetter normalt.

Oanvänd galla stelnar till gallstenar, vilket kan orsaka en mängd olika symtom och försämrar din hälsa generellt.

n kost rik på fibrer, både lösliga och olösliga typ, korrekt räknare ackumulering av kolesterol och minska risken att bli överviktiga betydande.

9. vgifterna lever

är du äter för mycket ohälsosam mat med högt kaloriinnehåll, kommer du att öka risken för att utveckla en hel rad sjukdomar som är relaterade till en ohälsosam lever.

Ja, din kropp har förmågan att rensa sig, men om du överbelastar det naturliga reningssystemet kommer den här processen att vara nästan omöjlig.

Lyckligtvis kan du stödja naturlig avgiftning och låt levern fungera ordentligt genom att äta äpplen eller dricka äppeljuice varje dag.

Var du medveten om dessa fantastiska fördelar med äpplen? 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar