9 Livsmedel som minskar stressen

Stress är en naturlig reaktion som kroppen har. är vi befinner oss i akuta situationer ökar vår adrenalin. Detta är viktigt eftersom adrenalin är ett hormon som 

Inte alla situationer leder till denna reaktion, men våra kroppar kommer fortfarande att känna ångest, snabb hjärtslag och muskelspänningar. För det mesta orsakas denna reaktion av speciella situationer. Det kan finnas problematiska situationer, överarbete eller ständigt utsättas för ett obehagligt ljud.

Dessutom kan

uppstå på grund av dåliga vanor Lyckligtvis finns det några livsmedel som har visat sig hjälpa till med stress.

De hjälper din mentala hälsa. Även om du bara lägger till dessa livsmedel till din diet är inte tillräckligt för att bli av med stress. Men de är ett bra komplement till ditt humör och välbefinnande.

Vill du höra om dem?

1. Mjölk

De fosfolipider som innehåller mjölk kan hjälpa till att lyfta humöret. De kan också hjälpa den kognitiva funktionen och din reaktion på stress.

Dricker

mjölk det kan öka dina mentala och endokrina respons på stress. 2. låbär

Denna läckra frukt sticker ut från resten på grund av dess antioxidanter. De har stora mängder vitaminer C och .

aturligt

låbärsaft ätlig produktion av kortisol låbär har också kalium, magnesium och mangan. Dessa är tre mineraler som hjälper till att lindra fysisk spänning. Trots allt är fysisk spänning en stor del av stressen.

3. Mörk choklad

Det rekommenderas att äta 40 gram mörk choklad varje dag. Orsaken är att

mörk choklad minskar adrenalin och kortisolnivåer. Samtidigt ökar serotonin. Mörk choklad har alltid mer än 60% kakao. Denna mat hjälper till att bekämpa oxidativ stress, depression, trötthet och andra symptom relaterade till känslomässiga obalanser.

4. ött vin

tt glas rött vin kan hjälpa dig på många sätt.

ött vin hjälper till att skydda ditt hjärta. Det bidrar också till att förbättra cirkulationen, kontrollerar obalanser i nervsystemet och främjar en känsla av lättnad när du har episoder av ångest.

5. Lax

Lax och annan fisk är rik på omega 3 fettsyror. Denna syra hjälper till att minska inflammation och ökar produktionen av neurotransmittorer som serotonin.

Lax har också starka antioxidanter och viktiga mineraler. Dessa element bekämpar produktionen av kortisol och adrenalin. Som ett resultat ökar kroppens respons på stress på ett positivt sätt.

6. vokado

vokado är mycket hälsosam frukt. Detta beror på att de är rika på fettsyror, -vitamin och olika mineraler. Dessa skyddar de cellulära membranen och nervsystemet som helhet.

n servering av avokado om dagen kan hjälpa till att kontrollera blodtryck och höga nivåer av

kortisol 7. lmanter

Mandelar, liksom andra torkade frukter, innehåller vitamin , -komplex och friska mineraler och fett. Dessa hjälper stämningen och ökar energinivån.

lmänner hjälper också till att kontrollera stressen med fiberinnehållet. Detta beror på att det kan minska matsmältningsproblem som uppstår med stress.

8. Havre

tt äta havre till frukost hjälper dig att få en bättre dag. Du kan bli lugnare med mer fysisk och mental energi.

De kolhydrater det innehåller kan också öka ditt humör. Detta beror på att de

främjar produktionen av serotonin i hjärnan. ftersom maten kommer att smälta långsammare, kommer effekterna att ta längre tid för att träda i kraft, men de kommer att vara längre.

9. Fermenterad mat

n av hemligheterna för att öka din mentala hälsa är att ta hand om din mage. Din tarmflora har stor inverkan på din övergripande hälsa. För många dåliga bakterier i tarmarna påverkar din mentala hälsa.

Fermenterade livsmedel har många bra bakterier.

Dessa har en direkt inverkan på hjärnans kemi. Till exempel i många av dessa livsmedel kan du hitta den probiotiska

Lactobacillus rhamnosus ågra av de livsmedel som har detta är:

aturliga yoghurt

 • Kefir
 • Jäst broccoli
 • Pickles
 • misosoppa
 • Genom att lägga till dessa livsmedel till din diet

du kan minska effekterna av stress och bättre humör. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar