Fördelar aubergine

Det är intressant att tro att aubergine ansågs vara giftigt under lång tid. Detta beror på att det innehåller en alkaloid som kallas "solanin", som 

u när vi känner till alla de stora fördelarna med denna lilla grönsak, har den blivit oumbärlig i de flesta dieter idag. Fortsätt läsa för att få reda på en rad aubergine auberginer som du kanske inte vet.

ubergine är en riktig guldgruva av hälsofördelar, och eftersom det är rikt på näringsämnen och samtidigt ha en låg halt av kalorier, är 

Och vad sägs om smaken? ubergine är utsökt och det finns otaliga sätt att förbereda det.

I dagens artikel vill vi ge dig några tvingande skäl till varför du bör innehålla två till tre äggplantor vecka till din diet. Vi kommer att förklara mer nedan.

1. tt antal fördelar aubergine

Du kan baka det, fylla den eller steka den, och du kan också dricka aubergine vatten för att sänka kolesterol och främja viktminskning.

 välj vad du tycker om och vad som passar dina behov. Kanske behöver du bara mer näringsrika grönsaker i din kost, kan du prova att behandla anemi, eller kanske du bara vill ta hand om hälsan hos din lever.

Oavsett dina behov är, och vi kommer att visa dig varför.

1. äringsvärdet i aubergine

Vi vet att fyllda auberginer är en kulinarisk glädje, och om du väljer att kombinera det med rätt ingredienser, får du en rik, hälsosam och näringsrik maträtt. Låt oss ta reda på vad denna grönsak kan göra för din kropp:

 • Den har en hög järnhalt, vilket gör den perfekt för människor som lider av anemi på grund av brist på denna viktiga mineral
 • ubergine är rik på kalium , magnesium, koppar, kalcium och folsyra, vilket gör den till en utmärkt mat för benstyrka. Och om du är gravid bör du definitivt inkludera några äggplantor i din kost eftersom det hjälper till att främja en riktig utveckling av fostret.

2. ubergine, en stor försvar mot många sjukdomar

Denna anläggning är en av de rikaste i antioxidant, inklusive antocyanin - och en naturlig duo som skyddar mot effekterna av fria radikaler och vissa typer av cancer.

3. Den är idealisk som en rengöra

Tack vare den kemiska sammansättningen, enzymer och antioxidanter, är som har samlats över tid på grund av en dålig diet eller stillasittande livsstil.

Och glöm inte att aubergine innehåller glykoalkaloider som hjälper till att optimera leverfunktionen.

The Så, förutom att hjälpa till att rensa din kropp, är aubergine mycket terapeutisk för din levers hälsa.

4. ubergine, hjärtans väktare

tt annat intressant faktum är att regelbundet intag av aubergine hjälper ditt hjärthälsa. Det faktum att är en av dess viktigaste roller, och den har studerats i många år.

Och vad är angiogenes, kanske frågar du? Det är , som kan utlösa utvecklingen av tumörer och cancer, med diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, och mycket mer.

Genom att inkludera aubergine i din vanliga kost får du alla dessa viktiga fördelar. Hur kan du säga nej till det?

5. Idealisk för viktminskning

Du vet nästan säkert redan detta faktum: och det är tack vare följande egenskaper:

 • Det främjar minskningen av bukfett
 • Det är ett diuretikum
 • Det bidrar till att rena
 • Det är tillfredsställande
 • Det innehåller många näringsämnen och mycket få kalorier

2. ubergine Vatten och linfrö för att sänka högt kolesterol och bränna fett

tt av de bästa sätten att minska LDL, det dåliga kolesterolet, vilket i sin tur kommer att främja förlust av kroppsfett är genom att göra aubergine vatten med linfrö.

kan Kombinationen av dessa två ingredienser har överraskande resultat, eftersom öka ämnesomsättningen, reglera blodsockret och minska nivån av dåligt kolesterol.

Du kan använda följande recept:

Ingredienser

 • 1-medium aubergine
 • 2 matskedar pulver av linfrö eller hela frön (50 g)
 • 1 liter vatten
 • saften av en citron

Förberedelse

 • Det här är den enkla delen. Det första du behöver göra är att laga literen med vatten. är du kokar, lägg till äggplanten du har skuren i skivor (med skallet på), tillsammans med linfrön. Låt dessa grytor ligga i 40 minuter, ta bort från värmen och lämna i 30 minuter.
 • ästa steg? Häll vätskan i en glasflaska och tillsätt citronsaft.

Hur ska du ta det?

 • Testa den första koppen i en tom mage strax efter att du vaknat och ta sedan tre koppar hela dagen, cirka 20 minuter efter varje måltid.
 • Det är bäst att dricka detta när det är vid rumstemperatur. Det är enkelt!

Om du har en hälsosam diet med låg fetthalt börjar du se resultatet ännu snabbare.

ör du inte komma igång idag?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar