Undvik att dricka kallt vatten efter en måltid

Många människor brukar dricka kallt vatten efter  Även om det kallas "skadligt" är överdrivet kan det orsaka magbesvär, vilket innebär att experter rekommenderar att vi undviker det. Varför ska man inte dricka kallt vatten efter en måltid?

Innan vi börjar, låt

för att påminna er om att denna teori inte är vetenskapligt bevisat , men kan vara värt att ha i åtanke nästa gång du tänker på att dricka ett glas kallt vatten efter en måltid. Om du dricker kallt vatten direkt efter en måltid, får du förstoppad när den är kall kan ändra konsistensen av maten vi har ätit,

och därmed göra det svårare att smälta. Oljig mat tenderar att vara svårt inför kallt vatten, vilket gör det svårt att smälta. n längre matsmältningsprocess kan leda till sur chock. Om du dricker mer vatten än vanligt, det kan också vara problematiskt, eftersom det kommer att späda ut magsyra som din mage behöver för att bryta ner mat, vilket gör att smälta maten långsammare.

Det här får dig att känna dig trött och slappna av efter måltiderna  Kallvatten med mat kan också påverka de med känsliga tänder, migrän eller svår huvudvärk, som

kallt vatten kan utlösa migränattacker.  Smärtan blir värre om vi dricker för mycket vatten,  Vår mage är gjord för att äta mat som upprätthåller samma temperatur som kroppen.

Om vi ??äter mat som är för kall eller för varm betyder det att matsmältningen måste fungera hårdare. Samma händer om vi äter mat som är för starka: det här är svårare att bryta ner och kan i vissa fall leda till diarré. Hur borde en drink dricka?

Medan det kanske inte är idealiskt att dricka vatten efter en måltid, är det ingen tvekan bland

experterna att kroppen behöver massor av vatten för att fungera ordentligt.  ökad mättnad som gör oss äter mindre  Vissa tror att vatten kan absorberas om du dricker vatten under måltiden, men faktum är att det

hydrerar och stimulerar njurefunktionen. 

drick vatten vid rumstemperatur istället för kallt vatten. 

Även om kallt vatten kan vara problematiskt med mat betyder det inte att vatten är skadligt.Det är viktigt att vi dricker mycket vatten varje dag och det har visats att kroppen behöver mycket vatten för att hålla hydratiserat och fungera ordentligt.

Vatten hydrerar organen, förbättrar blodcirkulationen och hjälper kroppen att bli av med toxiner. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar