Fördelar med kaffe och vänner

Få snabb är så trevlig och bekväm som de när du träffar dina vänner för en god kopp kaffe eller te. lla dina problem elimineras.

Tro det eller ej, men att ha en kopp Det finns fördelar med kaffe och spenderar tid med vänner som är bra för ditt sinne och dina känslor också.

Om du aldrig har slutat att tänka på det, kommer vi att berätta mer i dagens artikel, medan vi inbjuder dig att börja med detta välgörande verkan som kombinerar 

Den sociala aspekten av kaffe

Kaffe är stimulerande och har under århundraden varit en viktig del av vardagen.

Vi har täckt alla fördelar med kaffe kan ha på din kropp många gånger vaknar du upp på morgonen, förbättrar din kognitiva färdigheter, ger dig energi, och även ta hand om din lever.

Se också: 

Men det är möjligt att du aldrig har slutat och återspeglas på "social komponent" i denna mörka dryck som är så älskad av mänskligheten. Låt oss ta reda på mer.

n varm dryck och gott företag

Här är ett exempel. Du är bara klar på jobbet och det har inte varit en bra dag. , oro och slitna nerver har resulterat i ett överskott av kortisol, noradrenalin och noradrenalin i blodet, vilket kan ändra många av kroppens grundläggande funktioner:

 • puls stiger magen gör ont, du är trött, och huvudet känns långsamt. Men innan du går hem, ring en vän att träffas för en drink i ett kafé.
 • Du beställer en kaffe och börjar långsamt ett bra samtal. lla heta drycker har en lugnande effekt på kroppen, och de har andetag och nerv att slappna av. Huvudvärk försvinner.
 • Detta hjälper dig att fokusera på konversationen med din vän. Utan att tänka på det, börjar du dela dina bekymmer.
 • n varm dryck gör musklerna avslappnade medan kommunikativ och öppen för positiva känslor.
 • är du delar den första skratt med din vän, gör endorfiner resten av arbetet: du börjar må bättre, och dina problem verkar plötsligt mer släkting.

Vi rekommenderar att läsa 

Coffee and Friends: hur man ska vara "närvarande"

Vi lever i en snabbt föränderlig värld som alltmer kräver mer. Det är lätt att vara mer fokuserad på vad du behöver göra ungefär en timme eller imorgon än vad du gör just nu.

 othing else matters, och du kan låta dig njuta av drycken, konversation, företag och skratt.

Detta är viktigt att komma ihåg.

Kraften i känslomässiga ankare

Här är en annan intressant punkt: motional ankare är specifika ögonblick som din hjärna klassificerar som positivt och berikande. Dessa lagras i ditt minne, så du kan få dem i svåra tider.

 • Låt oss titta på ett annat exempel. Du har bara haft en trevlig tid med dina vänner över en kopp kaffe. Du pratade om allt: du skrattade, grät och gav råd.
 • lla dessa blandade känslor som lagras i din hjärna och aktie ankare - stunder som du kan tänka på morgonen en dag går inte så bra.
 • Det räcker att bara komma ihåg minnen som alltid värt att upprepa, det är när du hittar den mest givande och enkel tur.

Discover 

goda stunder har mer makt än de fattiga

Även om det ibland verkar som det motsatta är sant, är det faktum att Positiva aspekter är lättare integrerade i minnet än det negativa, eftersom det hjälper dig att bättre anpassa och gå vidare i livet.

 • Dåliga saker kan enkelt fånga dig. Det är därför det är klokt att acceptera din nederlag, förlust och misslyckande, och sedan gå vidare för att undvika mörka skugga håller sitt grepp om dig under långa tidsperioder.
 • ågot så enkelt och positiv som kan vara en av de bästa övningar du kan göra för ditt huvud och ditt hjärta.

Dessa saker kommer att laddas med positiva erfarenheter för att ge dig uppmuntran, styrka och energi när saker inte går din väg.

Så berätta ... har du träffat dina vänner för att dricka kaffe idag?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar