Servetter och tamponger: opraktisk och farlig

Visste du att en kvinna använder nästan 12 000 volymer och tamponger under sin livstid? Uppfinningen av hygienbindor var verkligen revolutionerande, eftersom de tvättbara tygbindningarna som existerade i antiken var hopplösa saker.

Sedan uppfanns tampongerna. De visade sig vara mer bekväma än bindande, även om det fortfarande finns kvinnor som vägrar använda dem.

Det är viktigt att vi vet 

ind och tamponger ger stark irritation

. Under de senaste åren har de blivit mycket sofistikerade och hittades i parfymerade utgåvor. llt detta för att se till att kvinnor luktar bra under menstruationsperioden. Vissa volymer och tamponger innehåller också en speciell typ av gelé som isolerar menstruationsblodet och förhindrar läckage. Tamponger innehåller kemikalier.

Du bör inte heller glömma att dessa två produkter är gjorda av cellulosa, som kommer från träd. ind och tamponger är sålunda inte naturligt vita och genomgår klorbehandlingar för att se ut som vit bomull. lla dessa saker orsakar allergiska reaktioner och orsakar allvarlig irritation i kvinnors känsliga buken

. Tamponger gör vagina torr och det kan orsaka infektioner när det är fullt av menstruationsblod i skeden under lång tid. Vad kan du använda istället för?

Idealiskt bör du använda produkter som är lackmålade och 100% bomull.

Sådana produkter är inte alltid lätta att hitta, eftersom organiska bindemedel och tamponger inte är särskilt populära på marknaden. Det finns ett annat alternativ som löser problemen: Vaginalt huvud. Det är organiskt, hygieniskt och prisvärt. Vad är "menstruationsbägaren"?

Den vaginala eller menstruationsbägaren är en enhet

som inte är ett nytt datum. Det har funnits sedan 1930, men den nya designen har gjort den modernare. Koppen passar perfekt med vagina, det är mycket bekvämt och det ger noll läckage. Du kan använda den i upp till 12 timmar i följd, det orsakar inte allergiska reaktioner och är därför perfekt för känslig hud. Menstruationsbägaren är avsedd för internt bruk, och de som har använt den ser till att den är mycket bekväm.ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar