Förändringar i dina matvanor på 30, 40, 50 och 60

Vid varje skede i livet din kropp går igenom en hel del förändringar, och du måste ta itu med var och en av dem.

n av de mest kända förändring är att det sätt som  på kommer att börja förändras.

Detta är ett resultat av ett komplext samspel mellan hormoner, brist på sömn, stress eller 

ågra av dessa faktorer är inte lätt att undvika, men vi kommer nu att beskriva några av de 

Du lär dig att du inte är den enda person som upplever dessa saker, och för det mesta de är helt normala.

Förändringar i matvanorna i 30-talet

Fyllning 30 är inte en händelse som går obemärkt.

är du går in detta årtionde, det finns två ytterligheter: du kan ha en okontrollerbar lust att äta allt som sätts framför dig, eller du kanske inte vill äta något alls.

 kortisol kan påverka om du lutar mot en av dessa två ytterligheter. Vad händer är att på grund av en ökning eller minskning av hormoner på grund av menstruationscykeln förändras din aptit.kan en förlust av vitaminer och näringsämnen utlösa en önskan att äta choklad, godis, godis och salt mat. Om du inte är noga med att kontrollera dessa sugene du kan sätta på en hel del när du står inför en brist på magnesium och kalcium.

Det är också under denna period i livet då många kvinnor väljer att tänka och kan också äta mer på grund av oro över deras ålder.

Sanningen är att det inte är nödvändigt att äta extra mat till förmån för ditt barn.  - vad som är viktigt är att äta hälsosamma livsmedel som är rika på kalcium, järn och vitaminer.

Din kropp är stark nog att stödja ditt barn själv.

Glöm inte att läsa: 

med 40

är du slår 40, kommer du att uppleva många förändringar, inte bara psykiska förändringar, men också fysiskt. Du måste vara medveten om att det inte är logiskt att förvänta sig att du ska väga på samma sätt som du gjorde när du var 20.

Du bör också acceptera att oavsett vilken typ av diet du har, måste du äta mer frukt och grönsaker, dricka mjölk, och även om det kan vara smärtsamt, sluta äta 

Du är mer benägna att matsmältningsproblem under detta årtionde, och din aptit kommer att öka avsevärt.

. är kroppen inte delar tillräckligt med insulin ökar sockernivåerna i blodet istället för att lagras i cellerna.

Om cellerna inte får socker de behöver, använder kroppen upp den energi som finns på annat håll, vilket resulterar i en förändring i matvanor och särskilt konsumtion av kolhydrater.

vid en ålder av 50

Vissa kvinnor tycker att östrogennivåerna deras nedmatning på grund av klimakteriet uppnås när man är runt 50 till 51 år. Detta leder till en önskan att äta mer socker och kolhydrater 

Därför är det inte ovanligt att många kvinnor i denna ålder börjar bli okontrollerade i vikt.

Men det är faktiskt inte bara negativt. Det kan vara ett skyddsinstrument eller en försvarsmekanism mot osteoporos och svaga muskler. Det är därför att fett kan skydda dig från fall eller blåmärken som faktiskt kan vara mer skadliga vid denna ålder.

Vi rekommenderar att du väljer det hälsosammaste sättet: ha en balanserad kost och öka intaget av kalciumrika livsmedel. Även om fett kan skydda dina ben påverkar det din hälsa negativt.

Vid 60 års ålder,

Trots vad du kanske har hört, inte krympa magen med åldern, även om det kan finnas vissa förändringar i elasticiteten i magen som händer med

ålder Detta händer eftersom matsmältningssystemet sänder hjärnan den felaktiga signalen som du har ätit tillräckligt när du inte har den. På grund av detta kommer du att märka förändringar i de matvanor som

gör att du äter mindre än tidigare. är du når denna ålder är det viktigt att ta hand om din vikt. Om du bär runt extra kilo har du högre risk att falla, gå in på sjukhuset och till och med dö.

Om du är underviktig eller har en låg vikt kan det vara ett tecken på ett underliggande kroniskt tillstånd.

Vill du veta mer? Se:

5 orsakerna till för tidigt åldrande 

Det är viktigt att förstå effekterna av åldrande på mag-tarmkanalen, som

de kan påverka din näringsbehov när tiden går. 

Du börjar förlora den aeroba och kardiovaskulära kapaciteten.

fter en ålder av 35 år börjar en person som leder en stillasittande livsstil med dålig näring från maten börja bli svagare.

Det är därför det är viktigt att vara medveten om de matvanor som ändras när man blir äldre, så att du kan vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar