Dans för bättre hälsa

lla kan hålla sig i form med dans.  Läs mer om dansens hälsofrämjande funktioner nedan.

 åde psyken, de mentala och allmänna hälsoförhållandena har stor glädje i dans. är någon börjar med en ny träningsmetod, tänker de ofta på hur kul det är. Och dans är just det: kul.

Hälsofördelar med dans

Hjälper ditt hjärta

Dans är en stor aktivitet för personer med risk för hjärtsjukdom. n italiensk studie visade att patienter med hjärtsvikt, som praktiserade dans som en trim, förbättrade deras hälsa och andetag. Livskvaliteten var betydligt bättre jämfört med dem som cyklade eller gick på en löpband.

Viktminskning

 n studie publicerad i tidskriften Physiological nthropology visade att ett träningsprogram med aerob dans var lika effektiv för viktminskning och träning som cykling och jogging.

Ökar din energi

. n studie publicerad i The Scholarly Publishing och cademic esources Coalition fann att ett veckovist dansprogram skulle kunna öka fysisk uthållighet och ge mer energi till vuxna.

Förbättrar flexibilitet, styrka och uthållighet

. De flesta danslektioner börjar med uppvärmning som omfattar flera sträckningsövningar. är du dansar använder du alla dina muskler för att driva kroppen i de rätta rörelserna.

. Många typer av dans, som jazz och ballett, kräver hoppning i luften, och hoppning kräver mycket muskelarbete.

. Uthållighet är musklernas förmåga att arbeta hårt länge utan att bli trött. Dansa regelbundet är perfekt för att öka uthållighet, speciellt denna dans med mycket rörelse.

Danseffekt på din mental hälsa

Det gör dig lycklig

Dans är något som alla kan göra och njuta av.  Leende och leende medan du dansar är helt normalt! Detta beror på att dansen ger dig nöje. Det finns ingen åldersgräns på dans, till skillnad från många andra former av träning. Oavsett ålder kan du dansa och njuta av dansens hälsoeffekter.

bort stress och depression

Det har visat sig att en av de hälsofördelar av dans är att det förhindrar mild depression och stärker idrottarens självförtroende .Depression är ett ökande problem i många åldersgrupper.

n studie i International Journal of euroscience visade att behandling med dansrörelserna inte bara förhindrade depression, men verkade också understryka att minska eftersom nivåerna av serotonin och dopamin i kroppen reglerades. Dans är en social aktivitet, det hjälper ensamheten som deprimerade människor ofta vet. Äldre människor som dansar är också mindre ensamma.

Ökar självkänsla och självkänsla

Dans hjälper också i självkänsla.  Den ökade självkänslan sprider sig sedan till alla delar av ditt liv.

Dans är en social aktivitet. Studier visar att starka sociala band och ett bra socialt nätverk bygger självkänsla och positiv inställning. Dans ger dig många möjligheter att träffa nya människor. tt delta i dansklasser kan öka din självkänsla samtidigt som du utvecklar dina sociala färdigheter. ftersom träning minskar stress och spänning, kommer dansen att ge dig en allmän känsla av välbefinnande.

Dans effekt på psykisk hälsa

förbättrar minnet

nligt en studie i ew ngland Journal of Medicine, kan dansa bättre minne och förhindra demens när du blir äldre . Vetenskap har visat att aerob träning reverserar förlusten av hippocampusvolymen, den del av hjärnan som styr minnet. Hippocampus krymper med ålder, vilket ofta orsakar minnesproblem och ibland demens.

Combat lzheimers

n studie av äldre deltagare publicerades i ew ngland Journal of Medicine. Denna studie fann att  Dans kan hjälpa till att förbättra mental klarhet för människor i alla åldrar. Det visas också att patienter med lzheimers kan komma ihåg gamla, glömda minnen när de dansar på känd musik.

Forces Intelligence

I århundraden dans manualer och texter hyllas dans läkande egenskaper. u visar studier att dansen också ökar intelligensen. Kärnan i intelligens är förmågan att fatta beslut. Det bästa rådet om mental hälsa är att involvera dig i många aktiviteter som kräver snabba beslut (inom sekunder) . Så att använda dans för att öka intelligens, träna dig bara i fysisk dans.

tt sätt att göra detta är att lära sig något nytt. Inte bara en ny dans, men också andra nya saker. Genom att ta danslektioner kan du utmana din hjärna och stärka sin verksamhet. Svåra danslektioner är bäst, de tvingar din hjärna att arbeta hårt, vilket hjälper hjärnan att hålla sig i toppform.

Vilken musik ska jag dansa till?

Det finns många dansstilar: Jazz, Salsa, Hip Hop, allett, Zumba och många fler. ll slags dans är en hälsofråga. lla dansstilar ger dig ett hälsosamt liv. Dans kan hjälpa dig på många sätt.  Och dansa bara så mycket du kan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar