Lider du av stress eller ångest?

Idag finns det många saker som kan oroa sig, och  du känner är bara stress. Det finns inget behov av att vara rädd om turbulensen är kortlivad.

Men rädsla kan  och de hinder det skapar.

Till exempel kan du vara väldigt frustrerande om ditt jobb är krävande och din chef är väldigt svår att göra lycklig.

US: s ångest och depression () definierar generell ångest som vissa människor lider av när de upplever bekymmer och stor oro under mer än sex månader.

Det är mycket vanligt att människor med denna sjukdom uppvisar en hög stressnivå hela tiden. 

Komplexiteten i dessa situationer gör det svårt att hitta och diagnostisera, även för experter. För att veta om du lider av stress eller ångest bör du analysera dessa faktorer:

1. Konstant ekymring

Förberedelse är till exempel en avslutande ceremoni normalt: du måste hitta en klänning, korrekta skor och se till att du har slutfört alla dina arbetskrav. Det är inte bara du, det kommer också att hända med ditt barn, en bror eller syster eller någon nära dig.

Ändå . Det kännetecknas av att det är alltför oroande.

Den första läkaren undrar om personen har känt det på detta sätt före en stressfull situation och om den känslan kvarstår efteråt. Om detta inte kvarstår och är kort sikt är det förmodligen inte ett fall av ångest. Till exempel, om du gifter dig och planeringen går bra, kommer du förmodligen bara att känna stunder av stress. Om du har haft dessa symtom före

kan det dock betyda en ångestsyndrom som kräver omedelbar uppmärksamhet. 

Tycker du om att tänka på värsta resultat? Säg någon att du är en negativ person? Vissa kanske tror att du är för försiktig medan andra kan säga att du är realistisk.

Om dessa tankar är extrema och ihållande, lider du av ångest.

tt läsa om situationen är inte lätt, men en bra ledtråd kan vara att få en yttre åsikt. Det är en oro för dig om du alltid känner dig dålig, förväntar sig det värsta och inte kan njuta av det ögonblick när alla andra gör det.

Människor med ångest tycker att de har så många misstag att de kan undvikas

. De är ständigt besvikna över vad de gör och känner att de alltid kommer att skämma över sin familj. Om du är en av dem som fortfarande dunkar ditt huvud och sedan tror att du har en hjärntumör, är du rädd för ångest.

Detta mönster av negativt tänkande kallas

katastrof tänkande , och är en avvikelse i tänkandet som leder en att tro att världen är stadigt värre. 3. Du är märkbart irritabel

Känner du rastlös, trött, irriterad och svårt att sova eller koncentrera? Detta beteende är förknippat med en mängd olika fysiska och psykiska problem.

De är en del av anledningen till att ångest är svår att diagnostisera. De är också anledningen till att andra människor avstår från dig. Trots detta, om något av dessa symtom är så långlivade att de stör det dagliga livet, arbete eller studier,

är en bra anledning att konsultera en expert.

4. Mår bättre är inte kompatibel med dina planer Du vet mycket väl vad de ska göra, och har tydligt hört råd och tips för att lindra alla typer av stress.

Du är medveten om att du måste följa en hälsosam kost och motion regelbundet och att det här är tips för att lindra stress, men du slösar inte bort tiden att göra detta.

Kanske är du en mycket

organiserade

person, men  Din hälsa bör vara din första prioritet, och att få tid för dig själv är mycket viktigare än något annat eftersom det kan rädda ditt liv. 

gå ut med vänner

nvändning tid

  • ensam

  • Läs 

  • hitta nya hobbies
  • eis lära känna nya platser

  • 5. är du inte kan ändra

  • Om du har provat dessa tekniker och du fortfarande kämpar med stress eller ångest, det är nog dags att prata med en professionell.

n kognitiv beteendespecialist är idealisk

. Målet är att hitta nya sätt att tänka på och hur man ska reagera i svåra situationer.

n allmän psykolog kan dock hjälpa dig att identifiera problemet och den bästa lösningen. Om det behövs kommer du att rekommenderas till en specialist för att lösa situationen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar