ÖVningar för urininkontinens hos kvinnor

Urininkontinens, eller ofrivillig förlust av urin hos kvinnor är ett hälsoproblem som drabbar 30% av vuxna kvinnor och orsakar en hel del oro och obehag. Det är viktigt att veta att detta problem i de flesta fall beror på muskelproblem i bäckenområdet. Vi kan träna detta område så det fungerar som det borde, men det kräver lite arbete.

Senare i artikeln kommer vi att förklara vad övningar du kan göra varje dag för att förhindra urininkontinens. Men eftersom det finns också några andra , kommer vi först diskutera detta:

 • 
 • Förstoppning innebär att vi åtdragning av bäckenmusklerna, vilket orsakar den tarmfunktion är en prioritet.
 • : Fetma bidrar till försämringen av flera hälsoproblem, bland annat inkontinensskydd.
 • För att göra sport är både hälsosamt och rekommenderade, men helst med övningar som inte är alltför hårda på vår kropp. Vi bör alltid gå en promenad eller ta ett dopp, och undvik att köra och aerobics och dans som inkluderar hoppning och snabba rörelser.
 • Hormonförändringar kan utlösa förlust av muskel flexibilitet.
 • och kan förvärra inkontinens.
 • Dricka tillräckligt med vätska är viktigt, men försök att dricka större delen av förmiddagen och inte in på kvällen.
 • Vikten av fostret i livmodern och en vaginal förlossning försvagar musklerna dock. Det är möjligt att träna denna muskel igen, men det måste göras på rätt sätt för att undvika skador.
 • Det förvärrar hälsoproblem vi kan ha, eftersom det hindrar oss från att ta kontroll över vår egen kropp. är vi kämpar med stress, är det viktigt att vara medveten om vad vi gör, även när det gäller musklerna i bäckenet och buken. Försök att slappna av.

Musklerna i bäckenområdet sträcker sig från blygdbenet till korsbenet, och ett stöd för könsorganen, urinblåsan och rektum. Som med alla muskler, kommer det att försämras, och det är därför viktigt att träna det så att det förblir flexibel och fräsch.

Vad är dessa övningar av?

Det första steget är att lära sig och genom att kopiera de förflyttningar under avföring.Du kan göra denna rörelse för att veta hur muskeln fungerar, utan att anstränga andra muskler i kroppen. Dra andedräkt djupt, men håll inte andan, dra åt bäckenet utan att klämma i magen och / eller skinkorna och känn dig framåt. Detta är grunden för övningarna.

 n av de gånger du ska göra för att kissa försöker stoppa urinen genom att dra åt musklerna och sedan slappna av och fortsätta urinering. Det här tar dig bara en gång att veta hur muskeln fungerar, men undvik att göra det flera gånger eftersom det kan vara skadligt. 

Dra åt din muskel tills du inte lyckas strama den längre. Håll sedan i 5 sekunder innan du släpper.

 • Upprepa minst 10 gånger i följd. Gör övningen hela dagen, vanligtvis 3 gånger om dagen.
 • Så fort du har tekniken kan du göra det snabbare och fortsätta att dra åt muskeln och sedan slappna av.
 • fter några dagar kan du öka upprepningen till 20 sammandragning varje gång.
 • Var gör du övningarna?

Upprepa övningen kontinuerligt.

Det är detsamma var och när du gör övningen , men det kan vara bra att associera det med vardagliga aktiviteter som att titta på tv, duschar eller vänta på någonting / någon. Du kan göra övning

i alla positioner: Om du gör denna övning dagligen ser du förbättringar inom

ett och ett halvt år

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar