öVningar bekämpar ögontrötthet

 Om du märker ordet "ansträngande för ögonen", kanske du tror att det är mer som en oundviklig sjukdom. ller som en obalans orsakad av det faktum att du har arbetat för hårt.

I den här artikeln går vi några övningar som bidrar till ögonmusklerna slappna av. På så sätt kan du kämpa med ögonproblem. Om man vänjer sig att göra dessa övningar under några minuter varje dag, kommer du att minska ögontrötthet eller få dem att försvinna helt och hållet.

Massage och ansikts grimaser

Innan du börjar med övningarna är . örja med att massera ögonbrynen:

örja med näsan och arbeta utåt. Gör små cirkulära rörelser med fingrarna och tryck inte för hårt. Flytta fingrarna ner och följ formen tills du kommer tillbaka där du började. Om du önskar kan du använda lite mandelolja eller olja.

. Gör det omedelbart att tänka, bara försöka att använda varje del av ditt ansikte, läppar, käke, tunga, kinder, ögon, ögonbryn, ögonlock, näsa och så vidare.

 Förutom att bekämpa irriterade ögon, är detta ett utmärkt motion för att hålla ditt ansikte unga.

Klappa

 För att göra detta måste du gnugga händerna så att de blir varma. Det är särskilt viktigt om dina händer är kalla. Stäng dina ögon och lägg palmerna på toppen.

Om du har torra ögon, kan du  Slutligen blinka ögonen så att de slappna av.

Conscious spänning

är ofta fallet att , och utan att märka det. Vad vi vill med den här övningen är att lära sig att medvetet spänne ögon, så att de kan slappna av efteråt. Denna övning kan du göra när som helst, och det är särskilt bra om du tillbringar mycket tid framför datorn.

Övningen är enkel: . Först kommer det att verka som om de är avslappnad, men när du koncentrerar hittar du att när nypa ögonlock, så att inte stanna kvar ögonglober på samma plats. Du kommer också att upptäcka att dina kindben stiger. Ögonbrynen och pannan stramar.

 nvänd den övning vi lärde dig ovan och denna övning varannan gång.

Look Slant

Detta är en utmärkt övning för ögonens sneda muskler och det är mycket bra i den iögonfallande åtgärden . I denna övning fokuserar du på att titta på din näspets. Det är ganska svårt att börja med. tt tips är att lägga ett finger på nosspetsen för att göra det lättare att fokusera.

 Det är ganska fantastiskt att du kan se dessa delar av ditt ansikte utan att använda speglar.

 Synet behöver också vila.

Cirklar

, första enväg och se den andra. Fokusera på vilka delar av dina ögon du vill undvika den krökta linjen eller hoppa över några punkter. På så sätt kan du träna de olika ögonmusklerna.

Titta nära och långt bort

Det bästa sättet att arbeta med vyn är att hitta ett stort och öppet område utanför (med utsikt över bergen, havet, dalen, havet och så vidare) och med  (en blomma, en sten och så vidare).  och sedan på något närmare. aturens färger, särskilt gröna, verkar mycket terapeutiska och avkopplande. Detta hjälper dig att förbättra din syn och ditt välbefinnande.

Färskvatten

tt annat sätt att göra ögonmusklerna slappna av är att stänga ögonen och ha kallt vatten på ansiktet . Detta kan göras när du önskar under dagen. Det är särskilt effektivt när du känner att dina ögon är röda eller när det är väldigt varmt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar