Exercises behandlar och förhindrar osteoporos

, mer känd som benskörhet , är en sjukdom som drabbar benen i kroppen och gör dem mer sårbara för frakturer och andra skador. Det drabbar oftast de över 50, och speciellt kvinnor som har gått över klimakteriet. Människor med osteoporos lider av frakturer i höfter, handleder och rygg. I dagens artikel kommer vi att ta reda på vilka övningar som är bäst för att förebygga och behandla benförlust.

du behöver veta om osteoporos

Osteoporos är den vanligaste skelettsjukdom för närvarande. Det ökar risken för brott och annan skada. Fetma uppstår när kroppen förlorar förmågan att producera ny benvävnad. ndra orsaker till benförlust är otillräckligt intag av kalcium. Klimakteriet är också en riskfaktor.

Kalcium och vitamin D är näringsämnen som kroppen behöver producera ny benvävnad. Om du inte konsumerar tillräckligt många av dem, ben förlorade densitet och blir mer sårbara för fraktur, sjukdomar och skador.

 Män över 50 är också drabbade av sjukdomen. Det är i denna ålder försvagats kroppens produktion av testosteron.

ndra riskfaktorer är

 • sängliggande
 • Olika andra sjukdomar
 • Diverse droger
 • anamnes inkluderar osteoporos.
 • Låg kroppsvikt
 • Dålig kost
 • ökning
 • Frånvarande menstruation (amenorré)

I osteoporos tidigt stadium, kan det inte förekomma symptom. Därför är många människor inte medvetna om att de har sjukdomen. Sjukdomen kan orsaka oförklarlig smärta, puckelrygg (även känd som kyfos), eller förlust av höjd.

träning mot benskörhet

n sund och varierad kost är viktigt, men lika viktigt är att undvika olika aktiviteter för att förhindra utvecklingen av benskörhet eller en försämring av tillståndet, bör du redan lider av det. Metabolismen av benvävnaden kan ökas genom att följa en träningsplan som innehåller styrketräning med låg belastning på lederna. Du måste arbeta både över och underkroppen.

Övningar som promenader, cykling, simning, dans och jogging är bra alternativ. 

Innan du börjar med ett träningsprogram, bör du ha följande klart:

 • böja aldrig ryggen helt! Det kan skada ryggmärgen, och i värsta fall leda till brott om benskörhet har gjort stora framsteg i sin utveckling.
 • Håll inte andan under lång tid. Öva andas långsamt och medvetet.
 • Fyll i tre uppsättningar av 10 till 15 repetitioner för varje övning. Vila i 30 sekunder mellan varje uppsättning.
 • Försök att slutföra träningsplanen tre till fem gånger i veckan.
 • Glöm inte att värma upp innan du börjar träna. Kom ihåg att sträcka ut efter träning!

 helst i skogar och fält så att du inte distraheras av affärer, trafik och trafikljus.

Ligga på stolen med fötterna väl planterade på golvet och böj ett knä medan du håller ryggen rak. Lyft och sänk ditt knä så många gånger du kan.

Stå upp till en vägg med händerna placerad på den. Luta din kropp framåt tills du har en diagonal position mot golvet. Höj inte dina fötter eller fotror. Håll den här positionen i några sekunder innan du återgår till startpunkten.

Gå upp och ner för trappan hemma. tt annat alternativ är att använda en stegare och öka med den högra foten, sedan ner, innan du gör detsamma med din vänstra fot.

Sitt på en stol. Placera dina händer bakom nacken. 

är du sitter, kan du också vila dina händer på dina höfter och andas djupt medan du sträcker dina armbågar och rullar axlarna.

Ligga på en matta och sträck din högra arm över huvudet och tryck på handflatan i golvet i några sekunder. Gör sedan samma på din vänstra arm.

Stå upp till en vägg med en axel. Tryck mot väggen med närmaste hand di. Ta ett steg framåt med benet närmast väggen och böj ditt knä. Håll positionen i några minuter innan du återgår till startpunkten och gör detsamma med det andra benet.

Ligga på din rygg med dina armar ut till sidan. öj benen och stöd vikten med dina händer. Lyft bäckenet långsamt uppåt. Håll positionen i några sekunder innan du återgår till startpunkten.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar