Upptäck fördelarna med hjärn diet

Vi tenderar att gå på en diet för att gå ner i vikt eller få kontroll över den. Vi går till gymmet för att hålla kroppen i form. Vi glömmer emellertid en mycket viktig muskel, nämligen hjärnan.  Läs den här artikeln och ta reda på vad det handlar om.

, kontrollera stress, förebygga neurodegenerativa sjukdomar och stärka ditt minne och intelligens.

rain Diet

Vi tror inte så ofta att vi bör ge vår hjärna näring. Du borde verkligen hålla detta i åtanke. 

I slutändan kommer din kost att påverka hälsan hos din hjärna. ra och dåligt. Det finns olika livsmedel som kan hjälpa dig att stärka mentala funktioner. . Med andra ord, kommer det inte att ha något att äta en handfull valnötter på morgonen, om du äter snabbmat till lunch eller glömmer att äta lite frukt.

Du bör alltid komma ihåg att äta mat som är rik på omega 3 och 6, vitaminer och proteiner. Glöm inte att du också bör dricka minst två liter vatten varje dag (tre på sommaren eller när du tränar). Du bör också undvika dåliga vanor, såsom ett stillasittande liv eller hoppa över frukosten (en kopp kaffe medan du klär eller fixa håret, räknas inte som frukost).

Under normala förhållanden behöver hjärnan glukos. är du sänker din dagliga intag av kalorier och fett, förändrar också näringsupptag till hjärnan själv. 

Det är därför det är mycket viktigt att du ger din hjärna näring. Det måste utföra alla sina uppgifter. Hjärnan är ansvarig för att skicka meddelanden, vilket gör att musklerna kan röra sig. Det skapar känslor, påminner dig om en kommande födelsedag och hjälper dig att sova bra på natten.

. Du har ofta ingen tid för motion eller vila och du är omgiven av ohälsosam mat. Du har bråttom när du äter och tröttnar på svåra, bortkastade kost när det gäller sommaren. Detta medför bara att du förhindrar både kroppen och hjärnan från att få den näring de behöver.

örja ta hand om hela din kropp, inklusive hjärnan, samt förebygga sjukdomar. som välnärd hjärnan är synonymt med mindre trötthet, en större förmåga att fokusera och bättre koncentration och förbättrat minne . Dessutom kommer du att utföra dina dagliga uppgifter med mer effektivitet. Du har mer energi, vilket också hjälper dig att undvika problem och argumentera med dem runt dig.

Den mat som absolut måste ingå i en kost som är bra för hjärnan

Dessa livsmedel bör ingå i den så kallade hjärn diet.ntingen äter du dem varje vecka eller varje dag . Kom ihåg att inkludera dem i måltiderna, och du kommer snart att märka resultatet.

Vatten

Detta element är avgörande för vår överlevnad, eftersom vi i princip består av vatten. Om du inte gillar dricksvatten kan du välja te utan socker, naturliga fruktjuicer, med frukt som apelsiner eller hemlagad smoothier. 91% av din hjärna består av vatten, så du måste verkligen se till att du dricker tillräckligt. Människor kan gå i två månader utan mat men inte mer än två veckor utan dricksvatten. I genomsnitt borde du dricka minst två liter vatten om dagen. Intaget beror bland annat på hur aktiv du är, vilket jobb du har, hur mycket du väger och säsongen.

roccoli

Detta är en av de super grönsaker som du definitivt bör inkludera i din dagliga kost. roccoli är på toppen, men du kan också äta liknande grönsaker, som kål, blomkål och groddar. De har massor av proteiner, få kalorier, mycket vatten och massor av vitaminer (, , C, och K). De ger dig också folsyra, flavonoider och lutein. . Du ska ånga eller grilla det så att du inte förlorar lika mycket vitamin C i matlagningsprocessen.

Havre

Havre kan blandas med apelsinjuice, mjölk eller yoghurt. Det har massor av proteiner och aminosyror, liksom hälsosamt fett, vitamin , vitamin , magnesium, kalium och selen. Det är väldigt näringsrikt och påverkar minnet positivt. tt klassiskt recept innehåller en kopp mjölk med två matskedar kokta havre som sötas med honung. Detta är en utmärkt dryck att ta på kvällen, speciellt om det är kallt ute.

ananer

Det sägs om banan att det är den kloka frukten, för att de smartaste människorna i Indien brukade äta dem medan de var i skuggan av ett bananträd. De har energi, vitamin , vitamin C, kalcium, fosfor, kalium och magnesium. Vi rekommenderar att du äter dem när de är väl mogna, antingen mörkgul eller brun i färg. Sucket är lättare att absorbera och det går rakt i hjärnan. De hjälper till att producera speciella neurotransmittorer som är ansvariga för minne och humör.

Grönt te

Denna underbara tonåring har många bra egenskaper. Det jäsar inte och har mycket antioxidanter, mangan, oxalsyra och mer. Det förhindrar tillväxten av tumör, rensar och skyddar hjärnan och dess funktioner. Grönt te är också bra när du vill gå ner i vikt och bränna fett.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar