Livsmedel som stärker din mentala hälsa och minne

 De gör det enklare för dig att utföra dina dagliga uppgifter.

De flesta människor tror att hålla hjärnan i perfekt skick är något som är utanför deras kontroll, när Det är faktiskt en färdighet som du kan öva och förbättra genom att ha sunda vanor, som att äta mat som stärker minnet.

Precis som andra delar av kroppen, hjärnan behov och din mentala hälsa god näring för att fungera optimalt och förbli stark trots tidens gång.

Även om det är säkert att åldrandet har dess effekter, det finns vissa livsmedel som har några ingredienser som kan bidra till att stärka och förbättra din hjärna så att du kan undvika att utveckla problem tidigt i livet.

I dagens artikel kommer vi delar Ta reda på vem det är!

1. Hela spannmål

Hela kroppen, inklusive hjärnan, behöver energi för att utföra sina många uppgifter.

tt av de bästa sätten att marknadsföra detta är genom att Det betyder att de inte tillåter socker att komma in i blodet långsamt, vilket hjälper till att hålla din hjärna aktiv hela dagen.

rans är bra alternativ i denna kategori av livsmedel som stärker minne, och de innehåller även andra näringsämnen som är nödvändiga för att behålla din förstånd.

land de viktigaste hela korn vi finner:

 • Quinoa
 • fullkornspasta
 • Fullkornsbröd
 • rown ris

Glöm inte att läsa om de 5 livsmedel som förbättrar minnet

2. ssentiella fettsyror

ssentiella fettsyror produceras vanligen inte av kroppen och måste därför erhållas genom din kost.

Dessa näringsämnen skyddar din hjärna och håller den i gott skick. Det är hälsosamt fett som också minskar inflammation och förbättrar hjärthälsan.

De viktigaste essentiella fettsyror är omega-3, som finns i följande livsmedel:

 • Salmon
 • Trout
 • makrill
 • Sardines
 • Sill
 • Chia
 • Linfrö
 • soja~~POS=TUC produkter
 • Pumpkin
 • nötter

Samtliga dessa är livsmedel som stärker minnet och när konsumeras i rätt mängd, kommer de att förbättra din hälsa och de kan också 

3. Tranbär och blåbär

tranbär och blåbär är högst upp på listan över livsmedel som innehåller antioxidanter och de är lätta att ta med i din dagliga kost.

låbär rekommenderas särskilt för hjärnan och minnesfunktion, eftersom näringsämnen hjälper deras 

4. vokado

vokado är en komplett livsmedelsprodukt. Den har ett högt innehåll av fiber, essentiella fettsyror och kalium. Dessutom innehåller den ingen kolesterol och är rik på antioxidanter som minskar effekterna av fria radikaler.

Om du äter måttliga mängder av den mat som stärker minnet varje dag, det kan som förhindrar degenerativa sjukdomar och förbättra mental prestationsförmåga.

Utöver det kommer det enumettete fett i avokado förbättra din kardiovaskulär hälsa och 

5. Olivolja

Detta är några av de bästa fett du kan välja hälsosam matlagning, utan risk att du ökar ditt kolesterol nivå.

Olivolja innehåller essentiella fettsyror som bidrar till att minska plack i dina artärer, samtidigt skydda många av kroppens vitala organ.

Den innehåller också antioxidanter, vitaminer, mineraler och kolhydrater som 

6. Tomater

Denna grönsak innehåller en kraftfull antioxidant som kallas lykopen, som förutom att vara ansvarig för tomat den ljusa röda färgen, bidrar också till att som förknippas med allvarliga angrepp på mental hälsa som demens, särskilt lzheimers.

7. roccoli

Det kan inte vara allas favorit grönsaker, men det är en av de mest hälsosamma saker du kan hitta, med många fördelar för kroppen.

roccoli, livsmedel som stärker minne innehåller viktiga mineraler och antioxidanter som förhindrar cellskador och eftersom det är en bra källa till vitamin K, hjälper din hjärna att vara aktiv så att den kan uppfylla alla sina viktiga uppgifter.

Vill du veta mer? Läs: Sallad som huvudrätt

8. Selleri

selleri innehåller luteolin, en flavonoid förening som minskar skador orsakade av för tidig åldring av hjärnvävnad. 

är du äter dessa livsmedel har Försök att inkludera dem i din kost ofta för att få sina många fördelar.

Till sist, glöm inte att dricka mycket vatten är också viktigt, eftersom uttorkning är en av de vanligaste faktorer som bidrar till mental trötthet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar