Känna till blomkål otroliga funktioner

lomkål är en mångsidig grönsak, full av antioxidanter, vitaminer och mineraler. För att ytterligare betona dessa egenskaper rekommenderar vi att du använder gurkmeja i samma recept.

lomkål är en av de hälsosammaste grönsaker som finns och ligger i samma familj som broccoli. Den består av ca. 85% vatten och har få kolhydrater, proteiner och fett, men är rik på essentiella vitaminer, mineraler, antioxidanter och andra fytokemikalier . Vi vill prata om blomkålens fantastiska funktioner i den här artikeln, så läs vidare!

Denna grönsak bör vara en del av din kost, både för näring och för att bibehålla vikt, eftersom det innehåller mycket lite kalorier. äst av allt kan denna mångsidiga grönsak ätas rå, ångad, i sallader eller andra recept. Vill du lära dig mer om varför du bör inkludera blomkål i din kost?

Det är bra för hjärtat

lomkål innehåller en svavelkomponent kallad sulforafan. Detta läkemedel förbättrar blodtrycket och problemen med njurefunktionen. nligt denna studie kan vara en korrelation mellan sulforafan och metylasjon av D, som är kritisk för normal cellfunktion och genetiskt uttryck, speciellt inuti blodkärlen, som lätt kan skadas.

blomkål anticancer

Sulforaphane, som ingår i blomkål, har visat sig vara effektiva i att döda celler som leder till cancer och förhindra tillväxten av tumörer. nligt studier spelar avlägsnandet av dessa celler en viktig roll vid bekämpningen av denna sjukdom. I vissa studier framgår att blomkål med gurkmeja kan spela en viktig roll i förebyggandet av prostatacancer.

Djurstudier visade att sulforafan kan minska både frekvensen och tillväxten av tumörer i brösten. Dessutom finns det andra ämnen i blomkål (som indoler och isotiocyanater) som har en positiv effekt på hämning av cancerutveckling i magen, urinblåsa, bröst, kolon och lunga.

Främjar hjärnans hälsa

n annan ämne som finns i blomkål är kolin, ett -vitamin som spelar en viktig roll i hjärnans utveckling. Om du äta kolin under graviditeten kan vara oerhört positivt för fosterhjärnaktivitet , och studier tyder på att det kan förbättra kognitiv funktion, inlärning och minne.

Stimulerar rensning kroppen

blomkål innehåller antioxidanter, tillsammans med andra näringsämnen, kan hjälpa till med rengöring av kroppen. Dessutom innehåller den glukosinolater som aktiverar rengöringsenzymer.

De antiinflammatoriska egenskaperna

blomkål innehåller en mängd olika näringsämnen, vilka har antiinflammatorisk, inkluderande indol-3-karbinol, eller I3C, ett antiinflammatoriskt läkemedel som förhindrar inflammation.

Det förbättrar matsmältningen

ftersom blomkål är en viktig fiberkälla, är blomkål bra för matsmältning. nligt "världens mest hälsosamma livsmedel", blomkål att skydda magen , medan sulforaphane förhindrar tillväxten av Helicobacter pylori bakterier i magen och hindrar dem från att fastna kroppen väggarna .

ik på antioxidanter och växtnäringsämnen

genom att äta blomkål vi lägger kroppsantioxidanter och växtnäring som är viktiga för att förhindra en mängd olika sjukdomar. Denna grönsak innehåller vitamin C, betakaroten, kaempferol, quercetin, rutin, kanel m. M. lla dessa antioxidanter hjälper kroppen att skydda dem från skadliga fria radikaler. De kommer också att sakta ner åldrandet och förhindra skador på vävnader och organ.Som tidigare nämnts är blomkål en mycket mångsidig grönsak som lätt kan användas i olika recept. Det är bäst att laga det hela eller dela i buketter. Om du lagar allt, tvätta bladen i en skål med vatten och vinäger först. Om du lagar buketterna skär du dem försiktigt med en kniv och tvätta på samma sätt.

För bästa resultat rekommenderar vi att du ånger det med lite gurkmeja för att få ut det mesta av de näringsämnen som den innehåller.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar