Friskare sätt att dricka kaffe

Olika människor har olika åsikter för och mot konsumtionen av kaffe, en internationellt känd dryck. Vissa säger att det är olyckligt för hälsan, medan andra säger att det ger många naturliga fördelar. Men det beror helt på flera faktorer, till exempel hur många koppar du dricker per dag, innehållet i koffein, och om du använder kaffe för att öka din arbetsinsats eller inte. Läs mer om i följande artikel.

Vad ska du veta om kaffe?

Du har nog läst mycket om denna mörka dryck med en sådan speciell och djup lukt. Det är ansvarigt för att samla människor så att de kan studera länge på natten eller njuta av en film på en sval kväll.

Men du bör alltid komma ihåg att kaffe har koffein, en komponent som stimulerar centrala nervsystemet, vilket reducerar trötthet och trötthet. Det kan fungera bra för personer med högtrycksjobb eller mycket stressiga yrken, men sanningen är att koffeinens medellånga och långsiktiga effekter inte är bra för dig.

Kaffe ökar hjärtfrekvensen, irriterar magbesväret, och får dig att känna dig mer vaken eller i tjänst. Det minskar också aptiten och enligt vissa undersökningar blir det lättare för dig att studera och komma ihåg viss information.

Generellt sett uppvisar moderat kaffeintag (upp till fem koppar per vecka) inga allvarliga negativa konsekvenser för kroppen. Driven kaffebryggare tenderar att utveckla en större tolerans för alkaloiderna av kaffet, precis som alla andra läkemedel. Det är därför de som dricker två eller flera koppar kaffe om dagen är mycket mindre drabbade av denna drink än de som inte brukar dricka den.

Om du förutom att dricka kaffe, röka, undvika att utöva, äta en hel del snabbmat och en stillasittande livsstil, är det mer troligt att du kommer att drabbas av allvarliga hälsokonsekvenser, inte bara på grund av denna dryck, men på grund av en kombination av riskfaktorer.

Det är också värt att notera att patienter med anemi eller personer som har en kost som är helt vegetarian eller vegan bör inte dricka så mycket kaffe därför, precis som te, det håller kroppen från att absorbera så mycket järn som det borde ndra livsmedel som kan ha samma effekt är choklad och koks (läsk). Kaffe kan också minska absorptionen av kalcium, varför vi inte rekommenderar denna dryck till personer med osteoporos eller använda ben eller tänder.

Friskare sätt att dricka kaffe

Känner du att du är beroende av kaffe, och att du behöver mer och mer av denna dryck för att hålla dig vaken och alert? Dricker du mer än fyra koppar om dagen, helt svart och så stark som möjligt? Har du någon av de andra riskfaktorerna som nämns ovan?Om så är fallet, 

 • Undvik att ha mjölk, grädde eller för mycket socker i kaffet. I stället bör du välja några droppar skummjölk, stevia eller råsocker. Detta kommer att minska kaloriintaget.
 • som ett sätt att "lura" magen. Din kropp behöver bränsle för att komma igång varje dag, och det kommer från frukt, spannmål och mejeriprodukter.
 • Om du är väl hydrerad (med vatten, naturliga frukt och örtteer), kommer du att känna mindre trött och stressad, och därför kommer du inte känner behov av att dricka kaffe så ofta.

 • Du bör också se till att du har tillräckligt med vila så att du kan sluta dricka så mycket kaffe. Om du har känt mycket orolig eller irriterad i det förflutna, eller har varit på dåligt humör eller erfarenhet sömnlöshet, kan det vara så att denna dryck har en negativ effekt på dig.
 • yt kaffe med naturligt te eller med koffeinfritt kaffe. Dessa drycker kommer att ha en mycket mer positiv effekt på dig, vilket gör dem lugna och avslappnade.
 • Om du lider av högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar, njurproblem, anemi, fetma eller är gravid, rekommenderas att undvika konsumtion av kaffe eller att du minskar förbrukningen till ett minimum.
 • Dessa kombinationer kan orsaka allvarliga huvudvärk, högt blodtryck och migrän.
 • Gå för ekologiskt kaffe. Det kan vara något dyrare än den vanliga produkt du får i affären, och du kan behöva gå till en viss butik, men skillnaden mellan denna naturliga versionen och den industriella version av kaffet är enorm. Organiskt kaffe har inte behandlats med bekämpningsmedel eller bekämpningsmedel, vilket betyder att det är mycket bättre för hälsan . Ännu fler fördelar: kologiska kaffebönor är större och ger mer av drycken själv, så du hjälper också miljön.

 • Välj mörka, rostade kaffebönor. Dessa bönor har en högre nivå av antioxidanter jämfört med vanliga rostade bönor. De är lite starkare än traditionella kaffebönor, men du kan bara använda lite mindre av dem för att göra din kopp kaffe.
 • På så sätt får du det bästa av de böner du har köpt, spara pengar och undvik avfall. nvänd destillerat vatten för att göra en kopp kaffe för att undvika att ha några kemikalier. Du kan också köpa en kaffekvarn för att måla bönorna själv.
 • Den här versionen av kaffet har blivit populärt på senare tid, eftersom det enligt experterna på ämnet har egenskaper som viktminskning. Denna typ av kaffe är inte en annan växt; Det kommer från samma böner, men de har inte skakats och har fortfarande sin ursprungliga gröna färg. Dessa bönor är bra för att bli av med fett, minska mängden fria radikaler i din kropp och minska förekomsten av celluliter. Dessutom får de dig att känna sig nöjda, hjälpa till att kontrollera typ II-diabetes och erbjuda mer "naturlig" energi.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar