För att börja träna igen efter en lång paus

Kanske har du skadat dig, bara fått ett barn, bytt jobb eller flyttat. Oavsett anledning har det varit veckor eller månader sedan senaste gången du praktiserat. Varje gång du försöker träna, blir det bara svårare och svårare. Varför, verkligen? Kanske känner du dig svagare än du sen praktiserat. Kanske är du inte så jämn som tidigare.

llt som nämns ovan kan röstas, men i slutändan behöver du bara bita tårna och komma igång igen. Om du kämpar för att komma igång, läs artikeln idag! 

Det första steget är alltid den svåraste

De säger att det viktigaste är att få igenom den första veckan av utbildning och den första månaden är oftast hårdast. Oavsett om du har skadat dig själv, har barn, gift eller startat i skolan, blir det svårare att behålla träningen. Du kan ta en paus från träning och hoppas att kroppen med tiden kommer att skrika efter träning, och bara du vet när du ska träna.

Som tidigare nämnts,  Det kan bero på att du trodde att du aldrig har varit i bra form till att börja med, även om du kanske har tränat i flera år.

Men när du kommer igång är din träning nästan en automatiserad uppgift. tt hålla ut den första veckan är det viktigaste. Om du stannar kvar i en månad blir det svårt att avbryta ditt träningspass igen.

För att hjälpa dig att ta det första steget, påminner vi dig om att träning är synonymt med god hälsa. Inte bara hjälpa dig att gå ner i vikt, men det stärker hjärtat och fitness, renar blodcirkulationen, lindra stress och ångest, etc.

Tips för att hjälpa dig att träna igen

Kontrollera följande tips som hjälper dig att få börja träna efter en lång sömn.

Utbildning för korrekta orsaker

lla har ett motiv att träna. Du är den enda som känner din och du måste ha motivet redo för dig innan du börjar träna.

Starta Small

örja inte var du lämnade när du avslutade. Om du kör 3 kilometer om dagen, bör du börja med att köra ett par kvarter. Var tålamod och överdriv inte dig själv. Först kommer du att kunna öka längden du kör, träningens svårighet och hur mycket du kan lyfta. Gradvis ökning motiverar dig att fortsätta.

Om du tränar på hög nivå, kommer det inte att skadas för att vara nybörjare igen, minst ett par dagar. På en månad kommer du att vara på mellannivå igen och närmare målet att komma upp på samma nivå som tidigare.

Var realistisk

Det är viktigt att du accepterar det faktum att du inte kommer att vara i gott skick efter en månadslängd. Även om du vill njuta av fördelarna med att börja träna igen, finns det inget mirakelbota för att bli bra. Om du har fått vikt och har ett dåligt tillstånd måste du förstå att det är ett resultat av den långa pausen. Låt inte den dåliga utgångspunkten fresta dig att ge upp.

Skriv träning i kalendern

Sluta be om ursäkt för att du inte har tid att träna. Om du organiserar dina dagliga uppgifter har du tid att träna två till tre gånger i veckan i en timme per session.  Vilka dagar och tider tränade du? Är det möjligt att du kan träna för liknande tider nu?

Varierar träningen

Detta kommer att motivera dig avsevärt. tt träna övningar som är roliga, men det gör också bra fördubblar fördelarna med träning! Det förhindrar också att träningen blir tråkig.  Du kan till exempel gå på löpband på måndagar, lyfta vikter på tisdagar, åka på onsdagar och jogga på torsdagar eller liknande. Det här är en riktig träningsplan du kommer att gilla bättre.

Se till att du vilar vila

Ta en paus en dag efter en hård session. Tänk på att pausen bara kan vara en dag, såvida det inte är helg. Om du är sjuk bör du inte vara för sträng mot dig själv och gå inte till gymmet. tt träna medan du är sjuk är inte bra för dig eller din närmaste. Du kan tillåta dig att sakna en träningspass, men missad måste vara en engång och inte en regel.

Få en träningspartner

tt arbeta med andra är något annat än att träna ensam. Den person du tränar kan vara en vän, din make, syskon eller kollega. tt arbeta med andra kan vara en motivator och är mycket roligare än att träna ensam. Kom ihåg att du ska träna - oroa dig inte! Du kan alltid göra det efter att sessionen är klar.

Ha realistiska mål

Försök inte behärska allt på den första dagen. Det blir omöjligt.  Då vill du ha bättre självförtroende och inte förlora ditt mod. Motion bör vara ett nöje - inte tortyr.

Ge dig själv belöningar

Varje gång du uppnår ett mål, ge dig själv en belöning (lite!). xempel på belöningar är en rundtur i bio eller en ny klädaffär. Träningen kommer att löna sig och belöningar motiverar dig att fortsätta träna och uppnå fler mål. Just nu behöver du all motivation du kan få, så att ha ett litet belöningssystem är en bra idé.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar