Hur fungerar kokosnötvatten på kroppen?

Kokosvatten, förutom andra kokosnötprodukter, är ofta förknippad med palmer och det tropiska klimatet där de odlas. Den här uppfriskande drinken består av 95% vatten och 5% viktiga näringsämnen som kroppen dra nytta av.

Till skillnad från kokosnötolja erhålls denna vätska naturligt från unga kokosnötter och kräver ingen ytterligare behandling innan den kan avnjutas.

Även om både kokosnöt och kokosnötvatten är rika näringsämnen, används de på olika sätt. De ger också olika kroppsegenskaper med regelbundet intag.

Kokosvatten kommer inte bara att känna sig uppfriskande och släcka törsten, . Vet du vad som verkligen händer när du dricker denna vätska?

1. Kokos vatten förbättrar matsmältningen

kokos vatten har använts som ett reningsverk för rötning i oräkneliga år, och är idealisk för att förebygga sjukdomar, såsom gastroenterit (maginfluensa), dysenteri, förstoppning och parasiter.

, och de bioaktiva enzymerna förbättrar digestionen.

Det är viktigt att komma ihåg att 

2. Stärker immunsystemet

Den höga halten av laurinsyra gör denna dryck till en kraftfull antifungala, antivirala och antibakteriella medel som hjälper till att stärka immunförsvaret och förhindra infektioner.

Talrika studier har fastställt att denna vätska i sin naturliga form kan hjälpa kampen Candida albicans och andra svampinfektioner , hepatit C, herpes och HIV.

3. ra för hjärtat och urinrör

Kokosvatten innehåller kalium, ett viktigt näringsämne för att kontrollera blodtrycket och förhindra hjärtattack.

Det har också en diuretisk effekt som hjälper till att rengöra urinvägarna och förhindra bildandet av njurstenar.

4. Främjar god cirkulation i kroppen

Den här drinken har använts som ett "hjärtslag" i många år på grund av förmågan att sänka nivåerna av dåligt kolesterol och förhindra blodproppar.

Tack vare dessa egenskaper , samt förbättra blodcirkulationen och minskar hindren och åderbråck.

5. tt hålla din ung hud

n av de knep som kändisarna använder för att hålla unga människor är att ständigt dricka kokosnötvatten.

Den innehåller en grupp av vegetabiliska hormoner kallas cytokininer, som har en kraftfull anti-aging effekt på celler i kroppen, enligt gemenskapen av den asiatiska Stilla Coconut. xperter rättfärdigar detta eftersom grönsakshormonerna förhindrar celldegenerering.

Denna egenskap leder inte bara till yngre hud men kan också bidra till förebyggande av kroniska sjukdomar som cancer och diabetes.

6. Hålla dig hydrerad

Dricka kokos vatten är en av de bästa sätten att rehydrera kroppen efter ett intensivt träningspass eller en dag i solen: Det är uppfriskande, innehåller essentiella elektrolyter och är fri från kemiska tillsatser som kan skada kroppen.

tt dricka kokosnöt vatten för att undvika uttorkning är bra för både hälsa och miljö, eftersom det inte kommer i flaskform och kan lagras i en behållare som kan återanvändas istället kasseras.

Som om det inte vore nog, , vilka är viktiga mineraler som främjar kroppens funktioner och reparation av muskler.

7. n idealisk energikälla för hjärnan

n glas kokos vatten innehåller nästan 300 mg kalium, som är en rikare källa av detta mineral än en banan.

 utan spelar också en viktig roll i muskelfunktioner, och förhindrar kramper och skador.

Dessutom  och överföringen av nervimpulser, och förbättrade kognitiva funktioner.

8. Sänker syranivåer

Denna underbara och hälsosam dryck är super om du vill alkaliska kroppen och sänka syranivåer som ofta orsakas av dålig kost.

Drickande kokosnötvatten sänker kroppens vätskor och minskar syrehalten.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar