Hur negativa tankar och känslor kan skada din kropp

Har du någonsin funderat på hur din uppfattning kan påverka din hälsa och kropp? Vi är ofta omedvetna om vilken effekt våra tankar kan ha på oss som människor. Ibland känns det som om vi drunknar i stress, spänning, ångest, depression, social ångest och andra negativa känslor utan att ens med tanke på hur det kan påverka oss känslomässigt och fysiskt, och hur det kan minska vår livskvalitet.

 som våra tankar och känslor stimulera produktionen av vissa kemikalier som påverkar vår fysiska och emotionella hälsa. Serotonin och dopamin är till exempel två kemikalier som vår hjärna släpper ut när vi upplever glädje eller eufori. n liknande process uppstår med negativa känslor, men i stället för att göra kroppen bra, orsakar det smärta och andra sjukdomar som hindrar oss från att må bra. Hjärnans förmåga att lagra information är viktig och avgörande för beteendet och dess förhållande till kroppen. Många experter är överens om att

alla har förmågan att se det goda och dåliga i varje situation,  den effekt det har på vår kropp

Våra känslotillstånd kan leda till fysiska krämpor, och de kan tyda på att vi går igenom en svår tid där negativa tankar och känslor har tagit kontroll.

 Oförklarlig höftsmärta

kan vara ett tecken på att vi överskridande av rädsla  Övre ryggsmärtor

är förknippad med sorg, under tiden  yggsmärta är knuten till ekonomisk stress. 

är vi upplever en situation som gör oss arga, uppstår en biokemisk reaktion i kroppen som ökar adrenalin

 Känslor av sorg i stor utsträckning kan påverka vår energinivå och motivation.

Sorg orsakar dålig sömn, överdriven trötthet och låg energi. 

Även om vi har många stunder fulla av lycka,

är de svåraste tider som testar vår styrka och vår förmåga att styra våra känslor. För att klara av negativa tankar och känslor som kan uppstå när som helst i livet, är det viktigt att tänka positivt, oavsett hur svårt eller oöverstigliga det kan verka. Varje morgon när vi vaknar är det viktigt att förbereda den nya dagens kropp och sinne och de utmaningar som ligger framför oss så att vi kan lyckas och leva ett gott liv.

Hjärnan och vårt sinne är otroligt kraftfulla och kan enkelt utföra många uppgifter. Därför är det viktigt att ge den en bra dos positivitet och försöka se den ljusare sidan av saker, även om du kan gå igenom en relativt svår situation i ditt liv. är negativa tankar och känslor försöker ta över liv och hälsa är det väldigt viktigt att ta några minuter att reflektera och meditera och ta reda på om situationen är värt att spendera tid och energi.

Chansen är att efter denna övning vill du göra förändringar i ditt liv i stället för att klaga och låt dina känslor kontrollera dig. Det är vetenskapligt bevisat att positivitet och goda känslor som lycka inte släpper ut hormoner som är ansvariga för att stärka immunförsvaret. På samma sätt fastställdes att negativa känslor har motsatt effekt och försvagar immunförsvaret, vilket gör vår kropp mer utsatt för sjukdomar.

tt vara en positiv person är en fråga om val, goda tankar och känslor. n bra dos positivitet är värt det: Det förbättrar vår fysiska och emotionella hälsa på så många sätt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar