Hur rena kroppen med yerba mate

Yerba Mate är en te, traditionellt rgentina och Uruguay, men har spridit sig till andra delar av världen på grund av dess läkande egenskaper. Drycken är kokad med krossade löv från växten kallad Yerba Mate och kokande vatten.

Du kan dricka den bittert, med socker, citron eller apelsinskal. Denna ört är bra för kroppen och vi kommer att berätta varför.

Yerba Mates funktioner

Första . Växten har en diuretisk effekt, förutom det vatten du dricker infunderat. Vid innehåller samtidigt antioxidant, kan minska det "onda" kolesterolet (LDL) och bidrar till att öka det "goda" kolesterolet (HDL).

Studier visar att Yerba Mate . Dessutom ger det mycket xantin, vilket är bra för din hälsa i allmänhet. I områden utan naturligt dricksvatten kan Yerba Mate städa vattnet för bl. a. bakterier och parasiter

Denna traditionella tonåring i många sydamerikanska länder ökar din tänkande och koncentrationsförmåga. Detta är ett icke-beroendeframkallande antidepressiva medel, som innehåller mindre koffein än te, kakao och kaffe. 

Observera att Yerba Mate är inte lämplig för personer med ångest, sömnproblem eller njur avvikelser. n av studierna visade att många patienter som drack det fick problem med matstrupen på grund av vattentemperaturen och inte själva anläggningen. Det har också varit fall där de som dricker Yerba Mate i en tom mage får magsyra.

Vilka typer av Yerba mate finns det?

Även om de flesta människor kommer att finna att den traditionella drycken är bitter och att vatten bör kokvarmt när bladen drar, det finns faktiskt andra sätt att dricka detta på:

 • Som vi redan har nämnt, detta är det vanligaste sättet att dricka yerba mate på nästan hela rgentina, Uruguay, södra rasilien, olivia och Paraguay. Det är känt som " cimarrón" eller "vilda", då hästarna som följde med de gauchos , var de första att dricka denna blandning.
 • De som traditionellt hävdar detta är inte sant Yerba Mate. De lägger till socker, stevia eller socker i byggnaden. Det är främst kvinnor och barn i uenos ires som dricker det på så sätt. Denna variant har mycket invandring att göra, eftersom spanjorerna och italienarna ville sätta sin egen känsla på områdets dryck.
 • Istället för att använda vatten används mjölk med socker. Mjölken ska vara ljummet.
 • Dessa kallas " yuyos" och användas som tillägg till, eller infunderas tillsammans med Yerba Mate, för en smak variation eller för sina medicinska egenskaper. land annat används kamille-, eukalyptus-, mint-, ballo- eller linseblomma.

 • kommer Yerba Mate i en tepag, som konsumeras mycket av barn och ungdomar.
 • Drickas huvudsakligen i Paraguay och i Mesopotamien, rgentina, där den guaranska befolkningen bor. I stället för vatten, användning saft (antingen apelsin eller grapefrukt), örter (företrädesvis pepparmint eller citron verbena) och ibland citronskivor. Drycken kokas i en kanna och hälls över löven.
 • Kokt Mate: Detta är också ett te som kommer i tepåsar eller i bulk. Det är kokt som vanligt te, men smakar Yerba Mate. Detta är vanligt i rgentina och Uruguay.

Hur kan jag rengöra min kropp genom att dricka Yerba Mate?

Välj en av metoderna ovan och drick det dagligen. xperterna hävdar att om du dricker Yerba Mate på morgonen, får du ut mer av det och det är därför bättre för kroppen . Många föredrar att dricka Yerba Mate till frukost, med kex eller bakning, som bröd eller muffins.

Om du inte gillar smaken kan du göra det sötare eller dricka tereré möjligheten att juice på varma sommardagar.

Tack till Juan Pablo Olmo för foton.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar