Hur man bekämpar sömnlöshet?

Vi har alla lider av sömnlöshet på ett eller annat sätt i våra liv. Du kastar dig själv i sängen, hoppas att hitta den bekväma platsen som låter dig vila bra. Men du vaknar fortfarande. Så Den här artikeln hjälper dig att utforska några enkla tips. Dessa hjälper dig att bekämpa sömnlöshet så att du kan få en hälsosam sömncykel.

 kan få allvarliga konsekvenser för vardagen. Det kan också hindra dig från att nå den rekommenderade M-cykeln. Sömnlöshet kan orsakas av många faktorer, såsom stress, ångest, hunger och känslomässigt tryck. är sömncykeln avbryts blir sömnlöshet en ond cirkel. är solen stiger efter en natt utan sömn, kommer inte kroppen eller sinnet att uppdateras.

Varför är sömnlöshet farlig?

. Om du upp mitt i natten och inte kan sova, börjar kroppens komplexa system av sömnlöshet. rist på sömn kan också påskynda utvecklingen av tumörer. Den kan också kopplas till diabetes symptom påverkar minne och koncentration, minska din mentala och fysiska utveckling, och påverkar beslutsfattandet och förmågan att utföra uppgifter.

kroppens produktion av melatonin, ett naturligt hormon, är kraftigt reducerad i de som lider av sömnlöshet . Oförmågan att sova kan också ha andra skadliga effekter på din fysiska välbefinnande, inklusive ökad stress, hjärt- och kärlsjukdomar, magsår, förstoppning och depression.

Tips som hjälper dig att vila

Om du har gått trött igenom en hel dag, och vill ha en riktigt god natts sömn, har du några alternativ. edan följer några rekommendationer som kan hjälpa till att bekämpa sömnlöshet:Om du inte har helt klarat alla dina dagliga uppgifter, olösta konflikter med andra, eller har räkningar som måste betalas, kommer du antagligen problem somnar Oavsett om det finns oro över hypotekslån eller bröllopsplaner. Kan du lägga dina bekymmer på hyllan får du . Om du går till sängs orolig för problem som du inte lyckas lösa samtidigt ökar du mängden mental stress. Om du överdriver innan du lägger dig, försök visualisering. Tänk dig på en strand i solnedgången, av en fridfull flod, i skogen eller på din favoritplats. Prova en ljudinspelning för att få dig i ett avslappnat humör som gör att du somnar.Om du tror att du vill fylla alla timmar som du väntar på att somna, gör planer, tänk igen.Ställ av en annan gång för att göra shoppinglistor eller ta hand om dig efter äktenskapet. Precis som att fokusera på problem kräver planering en mental inriktning som inte låter dig somna. Fokusera på platser somna och låt kropp och själ slappna av.Stå upp och gå en promenad eller ta ett varmt bad för att slappna av helt. Ge det ett försök, men kom ihåg att när kroppen befinner sig i en sovställning, är det alltid lättare att somna. är distraktioner som håller dig vaken. Studier har funnit att omgivande ljus som produceras av dessa elektroniska enheter kan lura ditt sinne i att tro att det fortfarande är dags. Vi rekommenderar att du avger något som påminner dig om arbetsuppgifterna eller dagliga aktiviteter relaterade till mental stress. Det vill säga stäng av datorn och detta bortspel.ågon säger att man dricker en kopp te eller kaffe innan sänggåendet är avslappnande. Men båda drinkarna innehåller . Dessa element, och många andra, är i själva verket stimulantia som kan vid första ger lugnande effekt, men kommer så småningom att göra det svårare att sova.

Hur att bekämpa sömnlöshet

Det finns några andra åtgärder du kan vidta för att undvika att avbryta de dyrbara timmar av din sömn. Om du upptäcker att du har möjlighet att somna, men vaknar flera gånger på natten, kan du behöva göra vissa justeringar i din omgivning för att se till att du har möjlighet att förbli vilande.

 • Kontrollera att det finns 
 • Hold är närvarande i rummet (dessa orsakas av elektroniken inkopplad, eller laddar)
 • Ort , inte alltför påträngande eller oppsikstvekkende . Det betyder att du inte borde arbeta eller äta i sovrummet.
 • Försök att ha utan barn eller husdjur
 • Lie tidigt
 • har en regelbunden läggdags

 • nge en sängdags rutin (borsta tänderna, sätta ut morgondagens outfit, städa upp tvätten )
 • undvika att dricka före sänggåendet
 • sänggåendet för att undvika att behöva gå upp i mitten nattetid
 • Undvik tre timmar innan du somnar
 • Undvik livsmedel som innehåller 
 • Ta ett varmt bad
 • nvänd strumpor bidra till en stabil kroppstemperatur
 • Se till att arbetsdagen slutar minst två timmar före planerad läggdags
 • en timme före sänggåendet, stänga av TV: n och annan elektronik
 • Lyssna på musik som lugnar dig
 • Läs en bok innan gå till sängs
 • Ta bort alkohol och kaffe från din kost

kommer du ens märker att dessa enkla förändringar kommer att stabilisera sömncykel.Du kommer att vakna upp uppdaterad och redo att börja dagen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar