Så att du kan sänka det onda kolesterolet (LDL)

Din kropp innehåller två typer av kolesterol: den goda typen och den dåliga typen. Den goda kolesterolet, även känd som HDL, en typ av fett som hjälper till att rengöra dina artärer och förbättra kardiovaskulär hälsa så att den kan utföra viktiga funktioner. Å andra sidan som med tiden leder till blockering och dålig cirkulation.

Även om kolesterol produceras i levern, uppskattas att mellan 20-30% av kroppens kropp kommer från vad du äter. Det är därför du passar in så att du undvika livsmedel som har ett högt innehåll av kolesterol. Förutom denna viktiga åtgärd, , kan du också följa några andra tips för att sänka dåligt kolesterol och behålla kolesterolnivåerna under kontroll.

Öka ditt intag av vitaminer för att sänka det onda kolesterolet

Getting tillräckligt vitamin C, och viktigt att upprätthålla rena blodkärlen och förhindra ackumulering av kolesterol. 

 • Detta vitamin håller kolesterol från att hålla fast vid dina blodkärlars väggar. land de livsmedel som innehåller denna viktiga vitamin
  • Citroner
  • pelsiner
  • Grapefrukt
  • Mandarin
  • Kiwi
 • -vitamin hjälper till att avlägsna dåligt kolesterol från blodet. De livsmedel som innehåller detta vitamin är:
  • Linfrö
  • Sunflower
  • vetegrodd
 • Vitamin 6 och 3 bidrar till att se till att dina kolesterolnivåer bör inte påverka hälsan hos din lever .

Minska intaget av ägg

 fter att ha sagt det har det visat sig att äta ägg i måttliga mängder inte riskerar att få högre kolesterol. För att undvika denna hälsorisk kan du faktiskt bara äta äggvitor och undvika plommon (vilken är den del som innehåller kolesterol).

Undvik mättat fett

Det är viktigt att du minimerar konsumtionen av mättat fett eftersom det också har höga nivåer av kolesterol. Dessa fettsyror finns i kött och nötkött, smör, ost, helmjölk och hydrogenerade oljor, inklusive andra livsmedel. Som alternativ bör du välja mer fisk, fågel, växtbaserad mat och olivolja.

Undvik övervikt och fetma

tt vara överviktig eller lida av fetma är ett problem som negativt påverkar din hälsa på otaliga sätt. Det kan leda till ökad risk för kardiovaskulär sjukdom och är nära kopplad till höga nivåer av kolesterol. Om du är överviktiga eller feta, är det viktigt att du rådgöra med en dietist som kan hjälpa dig att planera en diet för att ta bort de extra pounds.

Undvik dåliga vanor

tt ha en stillasittande livsstil och överkonsumtion av alkohol och tobak är bland de många dåliga vanor som kan leda till ökade nivåer av dåligt kolesterol. 

Ät rå vitlök

Äta rå vitlök är ett av de bästa sätten att minska höga nivåer av kolesterol. Vitlök innehåller antioxidanter och andra viktiga näringsämnen som Du bör äta en vitlöksklyfta på tom mage för att dra full nytta av fördelarna.

Ät linfrö

Linfrö är en stor källa till omega-3-fettsyror som bidrar till att rengöra artärer och förhindra kolesterol från att bygga upp. tt äta en handfull linfrön varje dag hjälper till att hålla kolesterol från att hålla fast vid blodkärlen och orsaka blockeringar. Du kan också använda linfrön i sallader, smoothies och desserter.

Äpplen

Tack vare sitt höga innehåll av pektin är äpplet idealiskt för att minska kolesterolnivåerna. Pektin hjälper till att rengöra och förhindra kolesterol från att klibba till dina blodkärlars väggar.

uberginevatten med linfröolja

uberginevatten är en naturlig behandling för viktminskning och för att minska kolesterolnivåerna. landa två matskedar linfröolja och en medelstora aubergine i skivor. Koka lite vatten och simma dessa två ingredienser i 20 minuter. Låt det stå, tillsätt lite citronsaft och njut av det här auberginevattnet med linfröolja före frukost.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar