Så man kan minska risken för hjärtattack eller stroke

Även om denna siffra kan tyckas att det inte är mycket hög, det är en procentsats som vi bör komma ihåg om vi betraktar det som en av dessa  Om vi ??tittar på vår kost och förbättrar vår livsstil, kan vi undvika en stor andel av risken att drabbas av hjärtattack eller stroke som tar tusentals liv runt om i världen varje år. Varför börja inte sätta dem i praktiken?

ärings tips för att minska risken för hjärtinfarkt och stroke

Även om du vet säkert att många av dessa sjukdomar har en genetisk komponent, är det värt mödan att hålla i minnet att vi själva kan hjälpa för att förhindra dem. åde hjärtinfarkt och stroke är vanligtvis en av huvudorsakerna till döden hos män och kvinnor. Och ett annat faktum som bör hållas i åtanke är att denna risk har ökat för kvinnor de senaste åren.

Fall av stroke fortsätter att öka, inte bara för att befolkningen blir äldre, men också på grund av dålig kost, stress och till och med en stillasittande livsstil. tt annat faktum som understryker betydelsen av studien som publiceras i tidskriften "merican Journal of Clinical utrition" är att vi ofta vänta tills vi är 50 år gammal innan vi börjar bättre livsstil och våra vanor.

På detta stadium börjar hjärtproblem, högt  och högt blodtryck framstå. Men varför börja inte med att ta hand om din hälsa före den tiden? Är det inte bättre för hälsan att förebygga problem från början, vilket undviker vissa problem i framtiden?

Det är utan tvekan värt att försöka vara medveten om dessa sjukdomar och börja göra små förändringar i din kost och livsstil idag. Det gör att du mår bättre oavsett ålder.1. Låt oss glömma salt och fett

 Det spelar ingen roll om vi är i uropa eller i US. Under de senaste åren har vi förlorat alla de hälsosamma tullarna som används för att karakterisera oss. Kanske är på grund av vår livsstil, vårt arbete, eller att vi är alltid så upptagen ...

Vi sluta köpa färdiglagad mat i butikerna, eftersom vi inte har tid att göra hemlagad mat. ller är det möjligt att din stil av matlagning, vilket är samma som du har alltid sett hemma, är mycket rik på , stekt mat eller andra måltider med högt kaloriinnehåll som ger dig fler problem än fördelar?2. Säg ja till rödfärgade grönsaker

Det finns en mängd olika grönsaker som är underbart för att hjälpa till att förhindra  och stroke. Vill du ha ett exempel som alltid ska vara en del av din kost? Tomato. De hjälper till att förhindra många av dessa sjukdomar tack vare deras komponent lycopene som är kända för att minska tårar eller blodproppar. Och ett intressant faktum är att tomatsås är högre på lykopen än färska tomater. Detta beror på att detta pigment frigörs mycket bättre under matlagningen.

3. yt ut vit vetemjöl med helmjöl.

 Från och med denna dag framåt, försök byta ut vitt bröd med bröd av råg eller havre, alltid tillverkade av fullkornsmjöl och aldrig raffinerat mjöl. Du bör också äta fullkornigt ris och pasta eftersom dessa hjälper till att minska kolesterol, hjälpa till att undvika fluktuationer av socker och hjälpa till att kontrollera aptiten.

4. Säg ja till jordgubbar och äpplen

Vad sägs om ett grönt äpple i din frukost? Och till lunch kan du laga en läcker sallad med spenat, jordgubbar och nötter? Delicious! Du ska veta att  idealiskt för att bekämpa hjärtsjukdomar och på samma gång de är perfekta för att minska LDL, det så kallade onda kolesterolet.

Och vad kan vi säga om jordgubbar ... Visste du att de är rika på kalium, fytokemikalier och vitamin C? Detta är en perfekt kombination för att bekämpa risken för påverkan. Tveka inte att äta en skål med sex färska och rena jordgubbar, men kom ihåg: Ät inte socker!

5. n halv matsked kanel varje dag

ndast 15 gram och du kommer att ta hand om din hälsa genom att förhindra risken för hjärtinfarkt och stroke. Vi kommer att förklara varför kanel är så frisk:

  • Det minskar nivån av socker i blodet.
  • Det bidrar till att sänka nivån av LDL-kolesterol och triglycerider.
  • Det hjälper till att förhindra bildandet av blodproppar.
  • Den minskar högspänning.
  • Det hjälper oss att gå ner i vikt.

6. Fet fisk två gånger i veckan

nligt statistik från en studie publicerad i tidskriften " merican Journal of Clinical utrition", , människor som äter fet fisk minst två gånger i veckan för att förhindra uppkomsten av hjärtinfarkt och stroke med mycket hög procentandel.  som kan hjälpa till att förhindra uppkomsten av trombos. Kom ihåg att inkludera detta i din kost och sålunda ta hand om din hälsa.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar