Hur man kan minska svullna vrister

nklerna är en mycket känslig del av kroppen och består av ligament, ben och muskler. Även om de är en av de starkaste delarna av kroppen, eftersom de kommer att bära hela kroppsvikten, de är också mycket sårbara för skador och sjukdomar. Sådan travail svullnad parter om de senor och venerna fungerar inte korrekt och / eller oönskad vätskeretention i kroppen. Det kan och beror på att gå i grov terräng, med dåliga skor, sprains eller kramper.

nkelvärk

Svullna ankler är inte alltid smärtsamma, men det är vanligtvis mycket obehagligt. Om du upplever inre eller yttre smärta på ena eller båda anklarna kan detta vara en tydlig indikation på en skada. Om detta är beständigt är det bäst att besöka en specialist. Förutom att ha smärta, känner att det finns inflammation i området, kan detta bero på stroke eller en lätt förspänning. åda delarna kan behandlas med bra resultat.

tt utmärkt sätt att lindra ansiktsvärk eller svullnad är att lägga is på dem. nvänd en plastpåse som du fyller med isbitar, sedan täcka den med en lätt handduk så isen inte kommer i direkt kontakt med huden. Det finns också ispåsar på apoteket. Om du inte vill lägga is på området, vila dina fötter i en skål med kallt vatten från diskbänken i 15 till 20 minuter. Upprepa varandra för en tredje timme i minst tre dagar i följd.

Kom ihåg att isen är bra eftersom den minskar svullnad. n hemmagjord behandling som du kan använda om dina anklar är skadade är att kyla området med is eller kallt vatten. är du har tagit bort kyla, lägg dina ben i varmt vatten. Denna temperaturskillnad stimulerar cirkulationen och hjälper särskilt om du har blåmärken.

Hur man blir av med ansiktsödem

Ödem är den medicinska termen för vätskesamling. Det kan finnas många olika skäl för att tillhandahålla en sådan vätskemottagande, från att man tillbringar mycket tid i en position (antingen fokuserar mycket eller sitter mycket), graviditet, fetma eller i allmänhet för lite rörelse.

nledningen är vanligtvis att du har överskottsvätska som ackumuleras i dina ben och anklar. Det positiva är att det här kan behandlas på många olika sätt, inklusive att delta i sport och sitta ner på en pall i några minuter. Om du upplever ett kroniskt inflammatoriskt tillstånd eller att det händer mycket ofta är det bäst att söka efter en specialist eller att leta efter effektivare behandlingar.

Det första du måste göra är att identifiera orsakerna till problemen innan du börjar behandla symtomen.ågra orsaker kan vara dålig näring, fetma, gikt, hjärta eller njure problem. Om ödem orsakas av denna typ av problem, behöver du en plan för att hålla detta under kontroll och ändra din livsstil.

Om du tar medicin, är en vanlig biverkning ankelsjukdom. Vissa läkemedel skapar fotled och andra förstärkare problemet, såsom preventivmedel, anti-depressiva medel och blodtrycksmedicin.

Det är bäst att undvika att använda sådana läkemedel, om möjligt, eller att hitta mediciner med mindre biverkningar.

Din diet bör ha lågt salthalt eftersom natrium i salt får kroppen att hålla fast vid vätskan. Detta gäller inte bara anklar utan genom hela kroppen. Dessutom är motion och rörelse väldigt viktigt, särskilt om du är gravid, jobbar långa dagar eller är äldre. Övningen kan enkelt anpassas till både hälsa och fysisk kondition. n promenad tre gånger i veckan rekommenderas till alla.

För att förhindra att anklarna sväller upp, bör du bevisas i ditt rörmönster. Du bör undvika att stå eller sitta i längre perioder, och ett statiskt rörelsemönster. Om du har ett jobb som kräver att du sätter dig upp, kan du resa och flytta dig lite, gå till fönstret eller liknande för att ha en mycket positiv effekt på din hälsa.

tt annat råd är inte att bära byxor, strumpor eller skor som är tätt runt anklarna. I allmänhet var försiktig med att använda snäva eller täta benkläder, eftersom detta kan påverka anklarnas cirkulation.

Hemreparationer för svullna ankler

  • Håll dina ben uppåt, helst genom att bära dem på soffan eller på en pall, men kom ihåg att benen måste vara rak. Lägg ett kallt lock som en påse is packad i en mjuk handduk på anklarna och låt den vila i några minuter. n annan möjlighet är att ligga på ryggen i sängen, lyfta benen och låt dem vila mot väggen så att hälen kommer i kontakt med väggen. Det är viktigt att dina ben är så raka som möjligt. Du kommer direkt att känna en förbättring. Det är svårt att hålla denna position i mer än fem minuter, men med viss övning borde du kunna hålla denna position längre och längre för varje gång.
  •  (det kan vara så enkelt som ett paket frysta grönsaker) som är inslaget i en mjuk handduk så att isen inte kommer i kontakt med huden och skadar den. är locket blir varmt, sätt tillbaka det i frysen så att den kommer att frysas igen och användas igen.
  • Vid sprainer, senorit, smärta eller vriden ankel rekommenderas att växelvis applicera en blandning av kall och varm ättika. Värm lika delar av ättika och vatten i en panna i fem minuter. Lägg en handduk i blandningen och lägg din fotled med den här handduken. Låt det vila i några minuter och upprepa processen, men den här gången med kall vinäger. Upprepa det tre gånger med kallt skydd och tre gånger med varmt skydd, varannan gång.
  • tt annat tips för svullna anklar är att lägga gurka skivor i problemområdet och täcka dem med en handduk eller ett bandage.Detta kommer att locka vätskan och ge en snabbare uppfriskning.
  • n effektiv övning för svullna anklar: Sitt på golvet och sträck dina ben. Vrid dina anklar medurs och moturs, femton gånger på varje sida. 

ilder med tillstånd från Sandy ustin, Valeries, Jo Marshall, Cakersandco och Gainesvegas.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar