ÄR det lurt att dricka kallt vatten?

Kallt vatten hjälper till att reglera kroppstemperaturen efter träning, eftersom blodet flyter lättare absorberar kallt vatten det här kommer att hydratisera oss tidigare.

Det är missuppfattningar att ofta att dricka kallt vatten, särskilt efter att ha ätit, är farligt. Folk tror att det kan orsaka allvarliga sjukdomar, som cancer. Denna missuppfattning kommer från den enkla spekulationer om att fettet från maten du äter hårdnar i magen när du dricker kallt vatten och försenar därför matsmältningen. Människor tror att denna process ger upphov till en serie reaktioner i mag och tarm, vilket leder till att cancerceller uppträder.

Vad läkarna säger

Det är fortfarande ,  ndra läkare tror att dricka kallt vatten tvingar kroppen att använda energi vid uppvärmning, och intaget av vatten är bortkastat.

Det finns andra fall där kallt vatten också används felaktigt. är febern stiger brukar vi vanligtvis kallt vatten, men då borde vi faktiskt göra motsatsen: med ljummet eller varmt vatten. Om vi ??använder kallt vatten, kommer vår kropp att reagera genom att få frysningar och det kommer att leda till att kroppstemperaturen stiger. I det här fallet är det helt fel att dricka kallt vatten eftersom det kan ge negativa resultat.

Det största problemet

Vi har hört flera gånger att vi ska dricka tillräckligt med vatten och två liter är det rekommenderade dagliga intaget. Om vi ??överstiger detta intag, eller om vi inte blir tillräckligt, kan vi bli utsatta för ett antal hälsoproblem.

ftersom varje person är annorlunda är 

Om din urin är mörk, dricker du nog inte tillräckligt med vatten, men å andra sidan får du tillräckligt med vatten. Kom ihåg att morgonurinen (första gången du kissar efter att ha vaknat) är lite mörkare. tt annat sätt att få en känsla av hydrering är törst. är du känner dig törstig måste du dricka, antingen vattnet är kallt eller varmt.

 Det mesta av vattnet vi dricker måste vara naturligt, utan artificiella smaker och utan socker. Vissa tillsatser tillåts i allmänhet, såsom myntablad, citronskivor, etc.

Fördelarna med att dricka kallt vattenDen största fördelen med vätskeintag är hydrering, men dricka kallt vatten ger oss särskilt följande fördelar:

  •  Kroppen håller en stabil kroppstemperatur. är du dricker kallt vatten kommer temperaturen att gå ner och kroppen brinner kalorier genom att stabilisera temperaturen igen.
  •  fter träning stiger kroppstemperaturen snabbt. tt dricka kallt vatten kan hjälpa till att minska temperaturen, vilket ger fördelarna som nämnts ovan.
  •  Kallvatten absorberas snabbare i blodflödet och därigenom hydrerar kroppen snabbare.ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar