Saft av gurka, ingefära och mynta

Om du tänker på egenskaperna hos varje ingrediens för sig, förstår du att det inte finns någonting i detta recept som inte är bra för dig. Med detta ljus saft gjord av gurka, ingefära och mynta inte bara kommer du att förlora en del av det irriterande magen fett, men du kommer också att hålla dig hydrerad och fräsch. Ta reda på resten i den mer artikeln.

Hur gör du lemonad av gurka, ingefära och mint?

Ingredienserna för denna läcker saft (som är perfekt för sommaren) är

  • 
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 

Skala gurka och skär i tunna skivor och lägg dem till vattnet. Lägg sedan till citron (skuren i tunna skivor), riven ingefära och mintblad. Lägg i kylskåpet i minst 6 timmar, helst över natten. är du serverar, lägg till några isbitar och speciellt om det är en riktigt varm dag. Drick denna limonad hela dagen för att få dig den rekommenderade dagliga mängden vatten! Om du är en person som kämpar för att få dig tillräckligt med vätska då är det receptet för dig. 

genskaper hos gurken

ftersom gurkan har en mycket hög vattenhalt (96%) är den perfekt för viktminskning. Det ger bara 20 kalorier per dag. 100 gram. , och det hjälper också att rengöra kroppen såväl som att eliminera fetma.

engöringsdieter innehållande gurkor hjälper till att förhindra vätskans ackumulering och överskott av urinsyra. Gurka har också en laxerande effekt som rensar tarmen och slemhinnorna i tarmen. Gurka rekommenderas inte för personer som ofta har diarré, känslig mage eller mycket luft i magen. 

Ginger genskaper

Ginger har en exceptionell antiinflammatorisk egenskap som används allmänt i traditionell kinesisk medicin. Det bekämpar störningar som artrit, matsmältningsbesvär och andningssvårigheter. ftersom det har en ganska stark smak, rekommenderas att lägga till små mängder, i kombination med andra livsmedel eller andra ingredienser.

Ginger är rik på vitaminer, mineraler, eteriska oljor, aminosyror och antioxidanter. Den har otaliga goda egenskaper för vår kropp. Ingefära kan exempelvis minska menstruella kramper och lindra reumatism, bekämpa förkylningar och influensa, klara slem, förbättra blodflödet och förhindra hjärtsjukdomar

Ingefära kan också minska yrsel och svindel. Det stimulerar libido och är en naturlig afrodisiakum, och också ett naturligt och effektivt antidepressivt medel. Strids tidigt åldrande, minska stress, lindra migrän (genom att blockera effekten av prostaglandin), förhindrar vissa typer av cancer (primär äggstockscancer och koloncancer) och främja matsmältningen.

Myntegenskaper

Denna aromatiska och fantastiska växt har många medicinska egenskaper. Mynt fungerar som ett preventivmedel i matsmältningssystemet. Det hjälper till att lindra smärta som smärtstillande medel, det minskar inflammation i huden och slemhinnorna, och det renar andningsorganen.

Mynt har också en mycket lugnande effekt när det är i te eller smoothie. Detta kan öka kvaliteten på din sömn och göra dig roligare. Mynt förhindrar stress, minskar luften i magen, är muskelavslappnande och skyddar magen i magen. 

Den askorbinsyra som finns i mint underlättar avlägsnandet av slem, eftersom mint är en möjlig decongestant. Om du har feber kommer mintan att göra dig svettare så att febern går ner. Mynt används också av personer som har astma och personer som är kalla, har diarré eller luft i magen. Dessutom används den också för personer med Chrohns sjukdom (eftersom mint minskar irritationen i tarmarna). Mynt minskar också kräkningar och magkramper, förbättrar blodcirkulationen och förhindrar halitos (dålig andedräkt).

Citron genskaper

Citron är en av frukterna med högsta vitamin C-innehåll, vilket gör det till en viktig ingrediens för personer med förkylning eller influensa, eller för att förhindra att bli sjuk eftersom det stärker immunförsvaret. Förutom att citron ger oss massor av vitaminer hjälper det också att ta bort toxiner från kroppen och är ett kraftfullt antiseptiskt medel.

Det är en bra idé att suga på en citron om du förlorar din röst eller har lunginflammation, bronkit, influensa eller till och med astma . Det hjälper till att radera kapillärer och blodkärl som orsakar ditt obehag, och du kommer att veta att du är bättre att spela inifrån. Citron kan också hjälpa till mot högt blodtryck.

Denna citrusfrukter är rik på mineraler som kalium, magnesium, kalcium, fosfor, järn, natrium och till och med fluor. Det innehåller också vitamin , och speciellt 1 som förhindrar inflammation, hjärtproblem och cerebral parese.

Citron förhindrar också feber, förbättrar diabetes och hjälper levern, mage och blås att fungera normalt igen efter sjukdom. Citron kan också förhindra utveckling av njursten och hjälpa till med att avlägsna de som redan finns i njurarna eller i urinblåsan.

Men citron rekommenderas inte för alla. Personer som lider av anemi, utslag, inflammation i käken, munsår, halsinfektioner, sömnlöshet, acidos, kronisk förstoppning eller nervskador bör undvika denna frukt.

. Förutom att vara utsökt och uppfriskande på en varm sommardag, gör denna lemonad dig hydratiserad och är ett hälsosamt alternativ för människor som inte gillar att bara dricka vatten hela dagen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar