Flöde: Ett bra sätt att bekämpa stress på

 som låter dig bekämpa stress och också ge dig full uppmärksamhet åt dig för att bli lyckligare.

, en av de mest kända specialister i studiet av psykologi lycka, är den person som myntade uttrycket "flyta".

Tack vare sina många böcker och andra verk som betonar behovet av att nå stater där man är tyst och har "positiva erfarenheter", i sitt arbete och ansvar.

På vår webbplats i dag, vi vill bjuda in dig att lära dig lite mer om detta intressant trend, så att du kan så småningom integrera den i ditt liv och mjuka upp i kvävning knut stress.

flöde, ett tillstånd av det inre utrymmet för att erhålla glädje

Mihály Csikszentmihalyi, skulle lyckas faktiskt vara ett tillstånd av "flow". Det vill säga att uppnå en inre harmoni där du är i fred med något som är konkret.

Om du tar en stund att se vad verkligen är, kommer du att inse att det är motsatsen till "flöde". 

För att uttrycka det på ett annat sätt: du blir orolig för din rädsla, dina problem eller ditt ansvar.

 • Stress håller dig från att gå vidare. Dag efter dag är du bunden till samma saker.
 • Stress gör att du tror att du aldrig kommer att nå vad du strävar efter: du har inte tillräckligt med tid.
 • Det finns aldrig tillräckligt många timmar om dagen för att nå dina mål.
 • Hjärnan behandlar stress genom att förbereda din kropp att fly från eller fly från ett upplevt hot.
 • Ditt sinne slutar att kunna förstå vila och inre balans eftersom det inte är tillåtet att slappna av. Du är alltid på jobbet, upphetsad, och 

Missa inte: 

lla dessa är tydliga fiender av termen flöde, som vi kommer att förklara nedan.

Lär dig att njuta av vad du gör

Du vet att det finns otaliga olika tekniker för att bekämpa stress. Men en sak är tydlig: ingen kan bara säga upp sitt jobb och 

Dessa är de två områden där stress, spänning och ångest nästan alltid är fokuserade.

Du kan göra andningsövningar, rundvandringar och även prova receptbelagda läkemedel från din läkare för att minska stress, men en mental strategi som gör det möjligt att se verkligheten på ett annat sätt kommer alltid att vara mer effektiva.

Därför borde du försöka lära dig att flyta ...

 • Förflyttningen "flöde" innebär att du måste närma sig saker annorlunda och lära dig att njuta av dem.Det betyder framförallt att du måste sakta ner och vara närvarande. För att göra detta måste du också lära dig att ställa in 
 • och maximal koncentration. De mår bra för vad de gör så att de kan släppa av stressen och flytta sig från stress.

Vi rekommenderar även: 

Hur man gör "flow" rullande

Låt det stå klart att det inte är möjligt att börja "flyta" på ditt jobb under natten Om du har mycket stress. Idealt kommer du att börja på andra områden i ditt liv för att uppnå detta tillstånd av lugn.

är du börjar kan du expandera räckvidden. Här är några exempel på hur:

 • Människor som målar till exempel, uppnå detta tillstånd av fred och fred mycket snabbt och det är också trevligt.
  • Målning med akvarellfärg, kol och tillverkning eller färgning av mandala kan vara mycket terapeutisk. Idealt sett hittar du tid att göra det varje dag i minst en timme.
 • tt annat alternativ som vanligtvis har bra resultat är att öva det som kallas flow yoga. Denna typ av yoga började i Indien, men blev snabbt populär i US och sedan resten av världen.
  • Flöde och innehåller naturliga ljud eller mantran som du utvecklar styrka, smidighet och balans. Det är mycket energi och slutar vanligtvis med en slutlig avslappningsövning som kopplar dig till ditt inre själv.

Flow i ditt dagliga liv för att bekämpa stress

tt delta i aktiviteter som yoga, målning av mandalas eller andra uppgifter som slappnar dig och gör att du kan "fokus" hjälper dig att så småningom lära sig att tillämpa Detta tillstånd av lugn i andra aspekter av ditt liv.

Se också: 

 • I sin tur flödet låta dig att uppnå de saker som du har avsatt, eller att skada och hindrar dig. Du kommer att lära dig att prioritera för att bekämpa stress och ångest.
 • Det hjälper alltid att ta hand om vardagen som ett löv som flyter i en flod, ledde över vattnet med bäckens avkopplande bris.
 • - det finns inte för mycket av någonting och ingenting saknas. Om det är för mycket av någonting, sjunker det till botten.
 • Stress, till exempel, får dig att sjunka. tt återvända till ytan och rör sig fritt, frigör stressen och njut av varje minut av din resa.

Om detta ämne intresserar dig, kan du lära dig mer om det från böcker som "" av Mihaly Csikszentmihalyi.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar