Planka - bra övning för magmusklerna och resten av kroppen

Du vet redan hur viktigt det är att ha en bra träning rutin för att behålla vikten och en slank figur. Övning kan hjälpa dig att fokusera på specifika områden du vill tona medan du ger kroppen mer energi för att bränna extra kalorier. Men på grund av tidsbrist, svårighetsgrad eller personliga preferenser, det finns många som undviker att öva regelbundet, och därmed missa de fysiska aktiviteter som är nödvändiga för en sund kropp

För er som inte gillar tt träna regelbundet kommer vi att presentera ett alternativ som kan visa sig vara din bästa vän för att uppnå en hälsosam vikt i en hälsosam kropp. och är populär i alla hörn av världen på grund av dess effektivitet. Den fokuserar på magmusklerna, men också utbildning andra muskler i kroppen, vilket gör den idealisk för dem som vill gå ner i vikt.

För att se resultat behöver du bara viljestyrka över tiden. Du måste göra denna övning varje dag i flera minuter. Och vi måste varna dig att det inte finns någon enkel - måste du träna dig själv att kunna lyfta kroppen med hjälp av endast magmusklerna, armar och fötter under flera minuter i sträck . Genom att hålla detta läge möjliggör en mängd olika muskelgrupper, och som ett resultat du får en starkare rygg, mer definierad lår (utan celluliter), stora ben, platt mage och definierade armar.

Hur plankan - bra övning för din abs

Den planka är en statisk träning, vilket innebär att du 

Till att börja med, måste du ligga på golvet och vända neråt. öj armbågarna 90 grader så att de är parallella med axlarna. Kroppen måste vara i en rak linje från huvud till häl och får endast stödjas av armar och tår. Tänk på att armbågarna måste ligga under axlarna.

För att hålla denna position, dra åt magmusklerna och låt dem inte vila. Höfterna måste hållas höga och du måste hålla denna position så länge du kan. Du kan börja med några sekunder, sedan : Om du tycker att det är svårt att hålla balansen, kan du öka trycket på magmusklerna.

 • : De måste vara raka och hållas ihop för att hålla bukmusklerna och nedre ryggraden.
 • , skinkor måste dras åt under övningen, eftersom de möjliggör en mängd andra muskelgrupper i underkroppen.
 • Denna del av kroppen är mycket viktig för att göra denna övning korrekt. Undre rygg måste vara rak, böj aldrig.Tänk dig att trycka den mot en vägg.
 • : Hela träningen kommer att stärka bukmusklerna så att du känner press, men håll inte andan.
 • : Ägggen måste ligga under axlarna och forma en rak linje så att du inte skadar dem.
 • Tips för nybörjare

  Tanken bakom planken är att . Det är inte en enkel övning, men det har stora fördelar. Om du inte är van att träna, men vill försöka träna, börja med att hålla positionen i 10-15 sekunder. Om du tränar regelbundet kan du börja med två minuter. Ta sedan en paus och upprepa upp till 5 gånger.

  . Kom ihåg att öka tiden gradvis tills du kan hålla positionen i flera minuter utan svårighet.

  Fördelarna med planken

  • : Denna övning utövar musklerna i ryggen och baksidan av låren. Således kan det också hjälpa till med celluliter.
  • : Hylla tränar musklerna i rygg, axlar och nacke, vilket är viktigt för att undvika framtida skador i nacke och nacke. Detta är också ett utmärkt sätt att sträcka ryggen om du har lyftt tungt.
  • : Du kanske vill brinna lite när du gör denna övning. Det betyder bara att du gör det rätt!
  • : Denna övning tvingar bukmusklerna att kontrahera och tonar upp sig.

  ADVERT

  Dela med vänner
  Tidigare artikel
  Nästa artikel

  Lägg till din kommentar