Stick ung med en vecka fast

 Det hjälper dig att vinna i kampen mot åldrande, så du kan oroa dig mindre om tiden! Det verkar som enkla krämer och nuvarande behandlingar är helt enkelt inte tillräckligt, så ge den snabba en gång i veckan ett försök och uppleva fördelarna själva.

Hur kan du vara säker på att fasta är rätt för dig? Är det verkligen möjligt att inte äta på en hel dag? Kan du motstå hunger och mage? Vi kommer att svara på dessa frågor och mer i dagens artikel, så fortsätt läsa!

Varför fasta är bra för din hälsa

Låt oss tänka på några intressanta saker: matsmältningssystemet är alltid aktiv, även när du sover. Många av de sjukdomar vi lider av är ett direkt resultat av toxiner som ackumuleras i matsmältningskanalen efter år av ohälsosam mat. u, om vi vet att sömn är viktig för att kroppen ackumuleras och förnyas, varför inte ge matsmältningssystemet en paus också?

Mahatma Gandhi var en talesman för att fasta och göra det regelbundet. Tack vare denna praxis, enligt forskarna, levde han ett bättre och mer aktivt liv. Hans död vid 79 års ålder berodde på ett skott, och annars kunde han ha bott i många år. Men den snabba han utförde kanske inte passar alla. Om du tror att det inte går att äta mat i några dagar hjälper du dig att gå ner i vikt, du har fel. Veckor med fasta kan få dig att förlora muskelmassa och fettvävnad, och det kommer också att påverka ditt hjärta hälsa direkt.

Som vi har sagt i andra artiklar, är den mänskliga kroppen kan överleva i upp till 10 dagar utan mat och utan att lida långsiktiga skador. Men du bör inte fasta i mer än tre dagar i rad, och det är en mycket bättre idé att göra korta fastan på regelbunden, veckovis om du vill uppleva det bästa resultatet.

Vi vill här betona att en av de viktigaste fördelarna med solid är att det gör att dina organ kan regenerera. Detta hjälper dig Känn och håll dig ung samtidigt som du främjar bättre hälsa. Du kommer att känna dig mer vaken, vara bättre, ha ett starkare immunsystem och bli mer produktiv på jobbet. Vissa tror att fasta kan bota kroniska sjukdomar som astma, artrit, högt blodtryck och allergier.

Fördelarna är inte bara begränsade till din kropp. Fastande förbättrar också emotionellt och andligt välbefinnande. Fasta kan resultera i ökad säkerhet. Det kan ge dig njutning, så att du kan se världen annorlunda, och det hjälper dig att bedöma dina val av mat som något som antingen kommer att bidra till att ge dig näring än att skada dig.

Hur ska du börja fasta?

Det finns många olika typer av fasta, men om det är första gången är det bästa sättet att starta att begränsa konsumtionen av fast mat för en hel dag. Men spendera inte 12 timmar där du väntar på spänning på kvällen, så du kan äta en all-you-can-eat-buffé - det verkar för sitt syfte. Försök hålla det så att det dagliga intaget av vätska och juice inte överstiger 300 kalorier.

Kom ihåg att du inte behöver fastna när du får ett infall en dag du känner för det. Du måste förbereda din kropp. Dagen innan du snugglar, försök att bara äta råa grönsaker och drick mycket vatten, örtte och fruktjuice.

Om du planerar att prova snabbt en dag i veckan är det en bra rutin att äta normalt i fyra dagar, använd sedan följande tre för att ändra din kost så att en dag är förinstallerad, nästa är fixerad och Den sista dagen är efter snabb. Dessa tre dagar kräver lite förberedelse från din sida.

Dag 1: Förfixerad

Låt oss anta att du kommer att snabba på en lördag. Fredag ??bör du försöka att äta bara råa frukter och grönsaker - så mycket du vill. Du kanske vill känna dig hungrig, men försök att inte bry sig om frestelsen att äta något tyngre. Kom ihåg att du också kan dricka mycket juice, smoothies, te och buljonger så länge de är naturliga. vsluta dagen med en lätt middag och få gott om sömn den natten.

Dag 2: Fast

fter en solid åtta timmars sömn, börja dagen med ett glas eller två med vatten. Det är en bra idé att spendera denna dag hemma (det är därför vi rekommenderar att du gör den här helgen) för att hålla dig upptagen med mindre uppgifter som inte kräver mycket fysisk ansträngning. Ta tillfället i akt att läsa en bok, meditera, rengöra garderoben, vattna dina växter - något som inte tar upp för mycket av din energilagring. Drick mycket rent vatten eller ha lite fruktjuice - men ät inte någon frukt.

Vissa människor väljer att dricka naturliga juice och grönsaker denna dag, men det beror på vad din kropp behöver och hur du förbereder dessa livsmedel.  Vegetabiliska buljonger måste siktas och filtreras. Tanken med ett fast material som detta är att du håller dig hydratiserad och ger inte magen och matsmältningssystemet några fasta substanser att behandla.

Dag 3: fter-Fixed

Som vi redan nämnde, sluta inte dagen med en snabb tupplur till kylskåpet. På den tredje dagen av fastande (i det här exemplet på söndagen), undvik att äta något som du redan vet inte är bra för din hälsa - som vitmjöl, raffinerat socker, snabbmat, fett eller stekt kött och mejeriprodukter. I stället kan du välja hel frukt, grönsaker (rå, om möjligt), nötter, bönor och hela korn. Ät på ett sätt och försök att inte delta i för mycket fysisk aktivitet, eftersom kroppen återställer sina energilager.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar