Sluta äta dessa 7 cancerframkallande livsmedel!

äring har en stor inverkan på hälsan. Det finns många hälsosamma livsmedel som erbjuder viktiga hälsofördelar, liksom skyddar din kropp mot sjukdomar. Dessutom finns det också mindre hälsosamma livsmedel som kan fylla kroppen med farliga ämnen och orsaka cancerframkallande

 finns i många olika dieter. Många människor är helt enkelt inte medvetna om vad de utsätter sin egen hälsa för när de äter denna mat. I denna artikel kommer vi att avslöja 7 cancerframkallande ämnen, som du måste eliminera från din diet direkt.

Mikrovågspopcorn

Popcorn som dyker upp i mikrovågsugnen innehåller farliga ämnen från insidan av påsen. Denna väska framkallar perfluoroktansyra under mikrovågsugnsprocessen.

?

Om du älskar popcorn och bara behöver äta popcorn när du tittar på filmer, till exempel, försök göra det hemma med ekologisk majs och hälsosam olja. Det är hälsosamt, ekonomiskt och lätt att skapa.

Torkat kött

Under de senaste åren har torkat kött marknadsförts som hälsosamma snacks fyllda med protein. Detta var tillräckligt för att många konsumenter skulle vara övertygade. Flera studier har bekräftat att denna typ av kött innehåller nitrater. Det har visats att nitrater är cancerframkallande . Det är nitraten som gör köttet friskt, även efter veckor i butikshyllorna.

?

Undvik torkat kött och försök att bara äta kött från nötkreatur som betar på gräset.

Konserverade livsmedel

Många studier har visat att konserverade livsmedel kan vara cancerframkallande på grund av ett ämne som kallas bispehnol- (P). Detta ämne finns i lådan själv. För närvarande har man inte kommit överens om det finns tillräckligt med P i konserver för att orsaka cancer. Man vet inte om det faktiskt överförs till maten.

?

Minska konsumtionen av konserver och försök att köpa produkter märkta att de inte innehåller P.

Genetiskt modifierad mat

Genetiskt modifierade livsmedel är livsmedel som har förändrat generna. Dessa livsmedel utsätts också för herbicider och bekämpningsmedel under odling. Detta förändrar maten utan att vi som konsumenter märker det. Stöd lokala bönder och köp endast ekologiska livsmedel.

Kolsyrade läskedrycker

Kolsyrade drycker är en läcker uppfriskning när du är het och törstig. Men de är inte friska och innehåller mycket socker, förutom cancerframkallande ämnen  Den höga halten av sötningsmedel bidrar till att mata cancerceller 

 Undvik att dricka sodavatten och välj vatten eller naturlig juice.

asy mat

Många tror att äta livsmedel som är märkta "light", vilket gör att du har en hälsosam och balanserad kost. Den sorgliga sanningen är att även om denna mat inte innehåller mycket socker och fett, bidrar det inte till viktminskning.

Det beror på att det innehåller konstgjorda sötningsmedel, som ofta är relaterat till en ökad risk för cancer 

 Ha en hälsosam kost med mycket frukt, spannmål och grönsaker.

Snacks

Det är lätt att saker i lite snacks när man är hungrig och behöver något att ta dig igenom dagen.

Frysta livsmedel från butikerna innehåller många cancerframkallande ämnen. Dessa bildas när maten utsätts för de höga temperaturer som orsakas av stekning. Glycidamide bildas som ett resultat av metabolism av akrylamid, en substans som gjorts av fritösen ingens hög temperatur.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar