Stärka dina artärer och slåss åderbråck

dina artärer är rören som transporterar blod i hela kroppen, där de samlar avfall som sedan filtreras genom levern.

tt ha starka, elastiska vener är avgörande för god cirkulation och övergripande hälsa. Men genom åren har blodkärl tenderar att försvaga och bota, vilket kan leda till en mängd olika problem.

 ndra faktorer som kan gå dem är om du har en stillasittande livsstil, äta livsmedel som innehåller mycket fett, om du har dåliga vanor som rökning och om du har en brist på näringsämnen.

Åderbråck

 Detta är tack vare gravitationens effekt, vilket gör det svårare att flytta blod från fötterna till ditt hjärta.

Din nedre extremiteter bär också din kropps vikt, vilket också påverkar hur bra ditt blod rör sig över åren.

är blodkärlen försvagas kommer ventilationsflödena som styr blodflödet att ge efter ökat tryck. Venen slutar fungera som den ska, och det blir svårt att flytta blod till hjärtat.

är blod samlas i dina ådror nedre extremiteterna, kan de bli inflammerade och bildar knölar som skapar fula åderbråck.

 Dessa ökända blodkärl resulterar i ett otrevligt utseende och de kan också vara smärtsamma.

Förutom de kosmetiska problemen kommer de att påverka din hälsa direkt. Detta beror på att de omgivande vävnaderna skulle påverkas av ansamling av toxiner som kan orsaka sår bildas om de lämnas obehandlade.

Som om inte det vore nog, kan blodcirkulationsproblem som varar under lång tid leder till allvarliga kardiovaskulära hälsoproblem.

övningar för att behandla och förebygga åderbråck

 Övningsövningar som kräver konstant rörelse kan bidra till att förbättra cirkulationen och specifikt rikta detta problem.

land de mest rekommenderade övningar vi finner:

 • Gymnastik
 • Swimming
 • Cykla
 • Spinning Timer
 • Yoga
 • skridskor

tt annat alternativ är att utföra ett träningspass på 20 minuter som innehåller viktlift och sträckövningar för benen. Dessa lokaliserade övningar är idealiska för att stärka blodkärlen.

vsluta träningen genom att göra 20 benlyftar på varje sida.

Diet

Vad du äter spelar också en viktig roll när det gäller blodkärl hälsa eftersom de kräver vissa näringsämnen som skall förstärkas och för att bibehålla elasticiteten henne.

Du bör öka intaget av livsmedel som är rika på omega 3-fettsyror, såsom feta fiskar och frön. Försök att basera din kost på frukt och grönsaker, och tillsätt aminosyror från produkter som öl och soja.

Juice att stärka blodkärlen

 Dricker det regelbundet kommer att förbättra blodcirkulationen, vilket minskar åderbråckens synlighet. • 1 selleri
 • 2 tomater
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 slice lök
 • 1 1/2 kopp aloe vera gel (300 ml)
 • 1 tsk Spirulina (5g )Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda dem i några minuter. Drick denna saft på en tom mage.

Hemmedicin

Denna hemlagad behandling av åderbråck är lätt att göra och har bra resultat när det används regelbundet. Köp lite kål och färdiga bladet ifrån varandra.

Gör varje blad platt med en mantel och applicera dem på de områden som påverkas av åderbråck. Lämna dem på i några timmar eller över natten.

Det är viktigt att förstå att en behandling av åderbråck hemma inte kommer att ge dig omedelbara resultat och att det krävs en förändring i din livsstil och vanor.

tt ha en bättre kost, få regelbunden motion och att komma ihåg dessa enkla tips kan bidra till att minska problemet, 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar