Stress? Ät din väg till inre balans

Det är viktigt att vara medveten när vi stressas och sträcker gränserna för vår styrka. Vi behöver också veta hur vi kan etablera bättre hanteringsstrategier. Kom ihåg att förutom adekvat hantering av alla negativa känslor och förståelse för vad våra verkliga prioriteringar i livet, är det viktigt att också ta hand om oss själva inifrån och lära sig att uppnå inre balans.

För att hjälpa dig med din inre balans och naturlig stressavlastning vill vi berätta vilka livsmedel som aldrig ska saknas från din kost från denna dag till nästa. Ta anteckningar!

1. Säg ja till nötter

Detta är något du bör alltid tänka på: . Detta förklarar varför vi kan vara besatta av vissa saker, se saker från en negativ synvinkel och till och med varför en långvarig stressfull situation leder ofta till depression.

Det finns några livsmedel som bidrar till att motverka dessa biokemiska förändringar som hindrar inre balans och nötter är en av de bästa allierade att göra detta. Vill du veta vilka nötter är bäst?

 • Dessa nötter är mycket rika på vitamin , vilket har den otroliga förmågan att förbättra humör. Vad det innebär är att reglera sekretionen av serotonin i hjärnan, en mycket viktig signal som hjälper till att förbättra kommunikationen mellan våra nervceller. Om det finns ett underskott eller en obalans, ökad oro, nervositet, sömnsvårigheter ...

Du bör äta 2 valnötter, 3 mandlar och hasselnötter 5 varje dag. Det är bäst att äta dem under de första timmarna av dagen.

2. ananer

Läkare och nutritionister utvärderar banan som den bästa frukten för stress, och den är idealisk för att bekämpa den dagliga ångesten vi vanligtvis vet. Här förklarar vi banan viktiga egenskaper som bidrar till att främja inre balans:

 • , som hjälper till att balansera många av de signalsubstanser som serotonin, vilket gör att du känner stressad.
 • är bananer framför allt rik på kalium. Tack vare detta element regleras den elektriska laddningen av nervcellerna. Du undviker förändringar som kan öka nervositeten och göra hjärtslaget snabbare eller få kroppen att bli känsligare för vissa stimulanser.
 • , som är en typ av aminosyra som hjälper oss att syntetisera proteiner, för att reglera nivåerna av serotonin och, viktigast av allt, för att hjälpa till att balansera den nivå av hormonet melatonin, som är mycket viktigt för att synkronisera cykler med vakenhet och sömn.

3. Mörk choklad

Förhoppade du att choklad skulle vara på listan? ftersom ja det är det! Det är dock viktigt att betona att vi talar om 

Kom ihåg att när du känner dig stressad är det perfekt att ha lite mörk choklad med dig i din handväska. Förutom att smaka gott och ger en grundning effekt, kan det hjälpa din inre balans genom dessa aspekter:

 • , en föregångare till serotonin, som ni vet kommer att hjälpa dig att reglera hjärnkemi som stimulerar ångest och negativa tankar som orsakas av stress.

Och kom ihåg, mörk choklad måste alltid vara utan socker!

4. Lax

 Om du är redo i ugnen med en bra mängd citronsaft, lite sparris och några ångad broccoli, kommer du att njuta av en middag som är både hälsosamt och riktigt att behandla stress och förbättra din inre balans. nledningen till detta är baserat på följande villkor:

 • som förutom att bekämpa inflammation, kommer att bidra till att minska nivån av kortisol i kroppen. Som ni vet, detta hormon vad som orsakar en förändring av många av våra vitala organ, en ökad hjärtfrekvens, spänning, matsmältningsproblem, etc.

Det kommer att vara bra att , som sardiner, två eller tre gånger i veckan. nligt ett antal studier kan denna typ av mat, rik på omega 3-fettsyror, minska vår stressnivå med 20%.

5. Yoghurt

 Det är till exempel mycket lämpligt att äta det till frukost blandat med vissa bitar av frukt eller nötter.

 • och reglera vårt matsmältnings- och tarmkanal som vanligtvis förändras när vi stressas.
 • Utöver detta mycket viktigt faktum, får vi inte glömma att , eftersom den är rik på proteiner och samtidigt bidrar till att syntetisera tryptofan. Denna aminosyra, som vi nämnde tidigare, bidrar till att reglera nivån av serotonin.

Så glöm inte att inkludera alla dessa livsmedel när du känner dig stressad. Försök att uppnå intern balans!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar