Sjukdom ger människor en starkare ande

Det sägs ofta att när vi lyckas , har vi ett pass till frihet.

Det är ord av stor skönhet, och när vi läser dem, måste vi fråga oss: "Stor, men hur fungerar det Hur slutar jag mina farhågor, mina misstag, min ångest och mitt lidande? ? "

För att kontrollera våra emotionella tillstånd och omvandla den negativa energin som stör oss är det alltid väldigt användbart att förstå den inre anatomin.

Ledsamhet och sorg är närvarande i våra sinnen genom subtila och kraftfulla mekanismer. Dessa har ett mycket speciellt syfte, som vi kommer att förklara i följande artikel.

Vi hoppas att detta är användbart.

Lider och den "ledsna" hjärnan

Lider är den interna dialogen som vi gör i hjärnan. Vi kan ha smärtsamma upplevelser, drabbas av förluster, har misstag, upplever bedrägerier och bittera besvikelser. Men fysisk smärta är en sak och en annan sak.

Störningar som stör oss och ibland gör oss till en depression, har en inre dialog som sitt enda ursprung.

Människor som upplever samma trauma hanterar det annorlunda. Det beror helt på de interna resurserna och de dialoger de etablerar i sina egna sinnen.

är negativitet är avstängd, kommer lugn och jämvikt att ta plats. Dessa idéer är lätta att förstå. Även om förståeligt är det svårt att stänga av störningen av bittera och negativa tankar för att avsluta störningen.

ftersom smärtan är känslomässig och kopplad till själen, tar den oss och knyter oss, och det är inte lätt att fly den bara för att vi vill.

Den "Sad" hjärnan fungerar annorlunda

Människor har miljontals nervceller i som utgör ett sammanhängande nätverk. Samtidigt byggs detta som vi kallar "samvetet".

eurologer berättar för oss att rädsla är en mycket stark känsla i våra sinnen.

Genom strukturer som hippocampus och amygdala samlar hjärnan information från omgivningen för att varna oss för risk utan att verkligen se dem.

 • Hjärnan vill att vi ska överleva, och på grund av det ger negativa känslor såsom att något inte står rätt.
 • Sorg, som ses genom diagnostiska tester, förändrar nästan 70 olika hjärngrupper.

 • amygdala, hippocampus, prefrontala cortex och främre cingulum är några av dessa strukturer, liksom en som är mycket specifik och intressant: insulae.
 • Insula är en del av hjärnan som är relaterad till kroppens och smakens uppfattning. llt detta förklarar varför allt tycks stoppa när vi är ledsna och upplever lidande, inklusive känslor som smak.

 • Trots att andra säger att vi ska stoppa sjukdomen och få en biljett till verkligheten, svarar hjärnan inte och vi kan inte slutföra detta.

Vår inre musik spelar en annan låt eftersom 

Övervinna lidandet för att bli starkare.

Det är värt att komma ihåg en söt fras från : "llt har en spricka och det är så ljuset kommer in."

Vad som än är trasigt eller brutet, behöver vi inte hindra oss från att gå vidare i livet.

Ledet är botat, men . Vi kommer inte att vara detsamma som tidigare.

 • Vi är nu starkare. 

 • För att övervinna lidande, bör du ge det tid. Du vet redan att hjärnan fungerar annorlunda än den tiden. Du måste vara tålmodig och hitta stöd i de människor som älskar dig.

 • Vi måste förstå att vår hjärna vill att vi ska vara lugna. På så sätt kan vi 

Målet är att förändra något om dig själv eller att omge dig med saker som får dig att må bättre. tt acceptera vad som hände och dig till något nytt eller annorlunda är två viktiga steg som vi bör främja.

eurologer berättar alltid för oss att förstå de mekanismer som gör hjärnans arbete hjälper oss att hantera dessa tillstånd av sorg och lidande bättre.

Det är bra att komma ihåg att sorg inte är evigt, utan en tillfällig process som vi övervinnar för att lära oss och fortsätta att överleva.

Vi fortsätter att anpassa sig till dessa turbulenta vatten och ibland mycket komplexa situationer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar