Ge vård till magen och förhindra sjukdom

 Det behandlar maten du äter och har något att säga om humör, energinivå och hur glad du är. Vill du veta mer om hur du tar hand om din mage och förhindrar magsjukdom? Läs vidare i dagens artikel.

ortsett från att vara ett estetiskt problem är en faktiskt bra för din hälsa. tt hålla din mage i gott skick kommer också att få dig att må bättre. Som det sägs börjar "bra hälsa i magen". Om magen inte fungerar, å andra sidan, kommer du att känna en förändring i humör, trötthet med tråkig hud, och du kommer förmodligen att börja gå upp i vikt också. llt detta beror på att din kropp har allvarliga problem att bli av med toxiner och avfall som har ackumulerats i ditt blod.

Hur vet du om magen inte fungerar ordentligt?

Som antyds ovan kan din hud vara ett varningsskylt om att något är fel i magen. Det kan vara matt, oljigt eller med akne.

ndra tecken på att du behöver för att göra en förändring i hur du behandlar mage inkluderar:

 • 
 • Smärta i magen
 • 
 • Illamående
 • 
 • Magbesvär

lla ovanstående tecken kan tyda på att du har ett problem någonstans i matsmältningssystemet. Om du lider av ett eller flera av dessa symtom är det viktigt att du börjar ordna behandling för att hjälpa magen att återhämta sig.

Vad påverkar matsmältningssystemet?

är du har funnit att något är fel med magen och tittar på ovanstående symptom, är nästa steg att börja titta på vad du äter.

Ibland kanske du inte är medveten om att du äter mat som skadar din hälsa och du fortsätter att äta den. I de flesta fall är detta orsaken till de flesta mageproblemen, inklusive smärta, svullnad och uppblåsthet, och förstoppning.

Äta Mejeriprodukter

De största synderna är helmjölk eller opasteuriserad mjölk och starka ostar. Men alla mjölkprodukter är "tunga" i magen. Vissa tror att detta är på grund av de konstgjorda ingredienser som läggs till dem, medan andra hävdar att anledningen är att, i likhet med däggdjur, vi är laktosintoleranta efter att vi har avslutat amning. Oavsett ursprung, känner det faktum att Detta beror på att kroppen saknar enzymet som krävs för att smälta det och det "sticker" till tarmslimhinnan. Detta orsakar inflammation i magen, tillsammans med gas, matsmältningsbesvär och ackumulering av toxiner och fett.

Dåliga matvanor

Vad menar vi med detta? Om du bara klarar av att vänta en timme eller två innan du måste äta igen, äter du snacks hela tiden, eller om du alltid har droppar eller tuggummi till hands. Det innebär att magen aldrig får chans att vila eftersom det hela tiden arbetar och det leder till obehag, matsmältningsbesvär, dålig näring, smärta och mer.

Kombinera mat som inte bör jämföras

Vi säger inte att du inte kan äta vissa livsmedel på en gång, men det finns speciella kombinationer som du bör hålla utkik efter. Dietister säger att det beror på personen, men i allmänhet inte rekommenderas att äta och proteiner i samma måltid om du har magproblem. För att smälta kolhydrater kräver magen ett alkaliskt pH, medan det krävs syror för att kunna smälta protein. Det innebär att magen måste arbeta extremt hårt, så det är bäst att äta dem separat - en under lunch och den andra till middag, till exempel.

tt du inte dricker tillräckligt med vatten

Det är ingen tvekan om att du har läst att du måste dricka minst två liter vatten om dagen. Detta är inte en slumpmässig mängd. Om du inte dricker tillräckligt med vatten, leder det till tyngre matsmältning och besvär med sönderdelning. Försök dock inte dricka mer än ett glas vatten under måltiden för att undvika att späda pH i magen och göra matsmältningen svårare.

Koka / laga maten för mycket

Visst kan vissa livsmedel inte ätas råa, men ibland kokar maten för mycket. Detta tar från näringsämnena och kan faktiskt skada magen. Försök att äta mer rå mat (frukt och grönsaker, tack), vare sig sommar eller vinter. Juicer och smoothies kan hjälpa dig att tillfredsställa din hunger och ge näringsämnen samtidigt som du undviker farorna med överkokt eller överkokt mat.

tt äta för mycket rött kött

ött kött saknar fiber som är viktigt för friska avföring. Det är därför människor som äter för mycket rött kött upplever kolit, hemorrojder, förstoppning och divertikulos. Kom ihåg att magen har avlång form och mycket lång tarm, vilket innebär att maten stannar kvar i kroppen länge innan den elimineras. llt detta ökar toxiner som ackumuleras i blodet. och försök att inte äta den mer än två gånger i veckan.

Tips för att ta hand om din mage

 • 
 • Mer motion för att stimulera tarmarna
 • 
 • Undvik irriterande som alkohol, kaffe och ättika
 • 
 • Undvik att äta när du är arg, nervös eller ängslig

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar