De 10 budorden för starka och friska ben

Orden "kvinna" och "osteoporos" går nästan alltid tillsammans. Även om det har en distinkt ärftlig komponent, är livsstil och diet två viktiga faktorer som kan hjälpa dig att undvika förekomsten av det.

är man talar om osteoporos handlar det nästan alltid om kvinnor mellan 55 och 70 år. Under denna fas av ditt liv blir benet skarpare och du har störst risk för fraktur. Men , även om det är sant att östrogennivåerna minskar och leda till förlust av bentäthet efter klimakteriet, har kalciumklasser faktiskt minskat sedan du var 30. Det är därför det är viktigt att du börjar agera i tidig ålder.

Den goda nyheten är att innan förlusten av bentäthet börjar. Men om du redan har benskörhet, dagens 10 budord för starka och friska ben fortfarande vara viktigt för dig och hjälper dig att öka din kalcium butiker i kroppen.

Läs mer nedan!

1. Kontrollera din vikt

Försök att behålla rätt ålder och ålder. lla har en idealvikt där de mår bra och har bra hälsa, och det betyder inte att du måste vara "mycket tunn". Glöm inte att både extremt tunna och extremt tjocka är dåliga för din hälsa.

Men när du är överviktig kommer det att orsaka extra belastning på dina ben, vilket orsakar extra slitage. xtremt tunn kommer att tvinga kroppen att dra energi från musklerna och orsaka förlust av kalcium i benen. Kom alltid ihåg att ditt mål borde vara att ha en hälsosam vikt.

2. etydelsen av vitamin D

Du kan hitta vitamin D som kosttillskott på apotek. D-vitamin hjälper till att stärka benen och säkerställer att kalciumet du får från maten absorberas ordentligt och att det inte går förlorat.

Även om D-vitamin finns också i lax och mjölk, är nivåerna av det i dessa produkter inte så höga. Det är en bättre idé att prata med din läkare som skulle rekommendera rätt mängd för dig som kosttillskott.

3. Fördelarna med vitamin K

Har du någonsin hört talas om vitamin K? Det kan inte vara så känt som C-vitamin, men det hjälper till att förnya benvävnad, vilket gör dem tätare och starkare. 

Det är därför du bör öka ditt intag av följande livsmedel:

 • spenat
 • roccoli
 • Chard
 • Watercress
 • salladsblad

4. Är mjölkprodukter bra för skelett?

Den enkla frågan om mjölk skapar en stor oenighet, som du förmodligen redan vet.Är det bra för dig eller är det farligt för din hälsa? Mjölk innehåller animaliska proteiner som inte alla kan bearbetning samt 

Mjölk rik på kalcium och D-vitamin kan vara ganska bra för dig. Ändå är det Om du letar efter några alternativa möjligheter:

 • Tofu
 • Ground korn
 • Sardiner i olja
 • Lax
 • grekisk yoghurt
 • Tahini (detta är en pasta gjord av rostade sesamfrön som är rika på kalcium, och det kan hittas i de flesta livsmedelsbutiker eller hälsokostbutiker)

läs: benskörhet hos kvinnor - förebyggande och behandling

5. Ta hand om -vitamin!

nligt en nyligen publicerad artikel i Journal of atural Medicine, kan överstiga den rekommenderade dagliga intaget av vitamin (finns i solrosolja, avokado, mandel och jordnötter) leder till bildandet av osteoklaster, en typ av cell som försämrar benstrukturen och leder till osteoporos.

 Det betyder att du ska sluta matlagning med solrosolja, till exempel. Välj istället olivolja och ta hand om dina ben.

6. Undvik att dricka soda

Det är okej att dricka en läsk några gånger i veckan. Kom bara ihåg att dessa söta drycker innehåller en typ av syra som direkt attackerar dina ben. Drick på ett sätt!

7. Ät inte så mycket rött kött

ött kött är en annan produkt som har en hög halt av animaliskt protein, som frigör vissa syror i blodet som neutraliserar kalciumintag. Detta förhindrar att kalcium absorberas i ryggmärgen. 

8. Undvik att använda tobaksprodukter

Det är svårt att säga hur många gånger vi har rekommenderat att ge upp denna skadliga och farliga vana. Men om alla andra hälsoeffekter inte var nog, är tobak och nikotin som absorberas av blodomloppet direkt fiender för benhälsa och kan minska bentätheten din.

9. Drick kaffe, men bara i måttliga mängder

Drickande kaffe är bra så länge du gör det i måttliga mängder. Det är, du borde inte dricka mer än två koppar om dagen.

Vill du veta mer? Läs: Sundare sätt att dricka kaffe

10. Motion

Du behöver inte springa maraton eller att tillbringa halva sin lön på ett medlemskap i ett gym. en kommer att dra nytta av jämn, måttlig träning som att gå i en halvtimme varje dag eller simma två gånger i veckan. Motion ökar inte bara rakheten utan hjälper också till att bibehålla flexibilitet och förbättra ditt övergripande välbefinnande.

ör du inte börja träna dessa enkla tips idag?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar