De 10 budorden för att bekämpa stress och trötthet

Trötthet är oftast kortlivad och framstår som en följd av fysisk ansträngning, sömnbrist eller äta dåligt under dagen. Men du kan utveckla kronisk trötthet, som är långt ifrån kortlivad. Det varar lång tid och det kan hindra dig från att leva ett normalt liv.

Vad orsakar trötthet eller kronisk trötthet? Det kan orsakas av olika faktorer, från sjukdom till brist på vitaminer eller en odiagnostiserad depression. Men i dagens artikel vill vi fokusera på den typ av trötthet som orsakas av stress.

Detta dagliga tryck kan vara svårt att hantera och det kan också vara förödande. tt ändra vanor och göra det en prioritet att hantera några av dessa stressiga situationer kommer definitivt att hjälpa till. Men titta på vad du äter och efter tipsen i den här artikeln kommer du också att få dig att må bättre tidigare. Vill du prova det? Sätt dessa tips för att bekämpa stress och trötthet i praktiken idag!

1. örja dagen med ett glas varmt vatten med citron

Det är ett perfekt sätt att alkalisera din kropp, spola ut toxiner och stärka immunförsvaret.  örja ta det när du stiger upp varje dag i 5 dagar. Vila på helgerna och starta sedan om. Du kommer att märka skillnaden det gör!

2. Havregryn är utmärkt för att bekämpa stress.

 Inte bara det, det är också en mycket medicinsk mat för nervsystemet. Den innehåller en alkaloid kallad avenin som fungerar som en mild lugnande. Det hjälper dig att börja dagen mer avslappnad och med rätt näringsämnen för att hjälpa dig att undvika den klassiska morgonmattningen.

Genom att tillsätta några mandel till din skål med havregryn, kommer du att öka dessa egenskaper ännu mer.

3. ndast en kopp kaffe om dagen, och ingen läsk

Kaffe är en naturlig stimulant, och eftersom det har energiska egenskaper och en hög halt av antioxidanter, är det en bra idé att ta en kopp kaffe på morgonen med frukost. 

Men det är mycket viktigt att du inte överskrider det dagliga beloppet eller dricker kaffe efter middagen. Det är eftersom nervsystemet redan har förändrats från stress och då kan koffein i kaffe göra dina nerver värre. Vi måste också påpeka att personer som lider av stress eller utmattning ofta vill dricka soda för att väcka dem utan att veta risken för deras hälsa.

De höga halterna av socker (även i ljusskört) kommer att förvärra ytterligare symtomen på trötthet.Den energi det ger är tillfällig och nedgången blir svårare. 

4. Träna någonting varje dag

Trots din trötthet, försök att komma ihåg att orsaken till denna typ av trötthet har sitt ursprung i stress och att ett mycket effektivt sätt att bekämpa det är genom att träna. Till exempel kan du simma, cykla eller ens dansa. 

5. Sova 8 timmar på natten och ta en 20 minuters tupplur på eftermiddagen

 Kom ihåg att ha ett schema där du äter och går och lägger dig samtidigt samtidigt. Detta hjälper dig att njuta av bättre sömnkvalitet och bekämpa stress och trötthet.

6. ndas i rent syre i naturliga miljöer

 Tillbringa en halvtimme i frisk luft där det finns träd. Känn frisk bris, sol i ansiktet, andas djupt och koppla bort ditt sinne. Tänk inte och låt dig vara fast i fred i naturen. Det är verkligen terapeutiskt.

7. Osötad yoghurt naturlig

Det är bra till frukost eller som mellanmål på eftermiddagen. Yoghurt naturligt hjälper till att regenerera tarmfloran och främja utsöndringen av serotonin, ett hormon som reglerar och förbättrar humör. Det är också utmärkt för att minska stress och jämn kroppstemperatur för bättre sömn.Som en naturlig källa till antioxidanter, kalcium och magnesium är mörk choklad utmärkt för att minska trötthet och effekterna av stress.

Vi älskar det! Så alltid ha några gram mörk choklad i väskan. Den dagliga mängd du borde äta är mellan 25-55 gram. 9. Fisk före rött kött

luefish är rik på proteiner och friska fettsyror och är en viktig mat som du bör inkludera i din kost för att bekämpa trötthet och stress.

Lax tillsammans med öring och sardiner hjälper dig att minska kortisolnivån i ditt blod. De kan också hjälpa dig att undvika huvudvärk och ledsmärta som ofta är förknippade med stress.

Det är väldigt hälsosamt för dig, så ge aldrig upp blå fisk! 

tt glas rött vin om dagen är bra för hjärtat, det reglerar blodtrycket, minskar kolesterol och hjälper till att bekämpa ångest och stress. Glöm inte denna lilla maträtt för naturen och drick alltid på ett sätt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar