De 9 bästa stretch övningar för att hålla sig i form

 Ofta utför vi olika tränings- eller styrketräning och glömmer att en bra träning också ska innehålla några av de bästa stretchövningarna.

 och för att få viktiga fördelar som vi skriver om nedan.

Förbättra gemensamma hälsa

Det gör stretching övningar varje dag hjälper till att förhindra förlust av muskelmassa och öka styrka och flexibilitet i senor. Det 

Minska kramperna

Muskelkramper kan förekomma i alla åldrar. Detta problem orsakas av dålig hållning eller sjukdomar som artrit. 

Minskar ledvärk

är en person tar lång tid att stiga upp, några av deras muskler blir starkare och mer motståndskraftig. Men en annan muskelgrupp blir svagare och kommer att förlora styrka och motstånd. Därför är det mycket viktigt att göra stretchövningar ofta, speciellt när de håller samma position i många timmar.

Öka dina atletiska prestationer

Sträck övningar är viktiga för konkurrerande idrottare. I vissa sporter förknippas mer flexibilitet med bra prestanda. Generellt kommer sträckövningar att förbättra sportens prestanda, 

romsförmåga

 Under åren förlorar människor sin styrka och flexibilitet, vilket minskar livskvaliteten. Stretch övningar hjälper ofta hålla lederna färskt och förhindra åldersrelaterade problem.

Vilka är de bästa sträckövningarna?

 • Sitt på golvet med benen utsträckta, lutar något framåt med ryggen rak och sitter ben på golvet. Du bör känna musklerna i ryggen och baksidan av benen.
 • ulla ut en matta och sätt igen. Drag ett ben ut och böj det andra så att fotbladet rör det andra benet. äta ut dina höfter, luta din kropp framåt och försök att få tag på foten utsträckt. Håll den här positionen i några sekunder.
 • Sitt med ena benet framför det andra, böja benet som ligger framför och spännbenet är bakom. Höfterna ska anpassas och din kropp ska hålla sig över det böjda knäet. Sträckan ska kännas i det böjda benet.
 • Sitt med korsade ben. Lyft en arm mot motsatt sida av kroppen medan du vrider överkroppen i samma riktning som armen.Sätt din andra hand i midjan för lite stöd. Ditt huvud ska luta sig mot din axel. Håll dina axlar låga.
 • Ta en matta på golvet framför dig. Sitt på dina klackar och sträck dina armar mot mattan och håll huvudet mellan dina armar. Håll positionen i några sekunder och du kommer att känna sträckan i ryggen.
 • Ligga uppåt, lägg ryggen på en vikad matta. Lägg händerna på huvudet och lägg dig bakåt. öj din rygg medan du stöder ditt huvud på golvet.
 • Sitt på golvet med benen i korset. Dra dina fingrar över huvudet och håll hakan och bröstet ifrån varandra. Sänk ditt huvud i framtiden. Detta kommer att sträcka baksidan av din nacke.
 • Sätt dig ner och böj ett ben framåt så att det bildar en rätt vinkel. Sätt tillbaka det andra benet och böj det på en matta eller kudde. Ta bort benet från benets baksida och försök sätta det försiktigt mot sitsens muskler. Du bör utföra sträckningsövningen utan spänning.
 • Sitt på knäna med benen i korset. Lägg en hand på motsatt öra och flytta huvudet mot ena sidan. Håll den här positionen tills du känner dig sträckt och gör samma övning mot andra sidan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar