Fördelarna med att sova på vänster sida

är du sover på vänster sida, bidrar du till hälsa för många av dina organ fortsatt god, eftersom det gör arbetet i kroppen lättare. Du kan bland annat förbättra blodcirkulationen och matsmältningen.

Vilken sida av kroppen sover du vanligtvis på? Till höger eller vänster? ller kanske sover du med magen? 

5 Fördelar med att sova på vänster

 Du kan vara en av dem som hittills aldrig tänkt på det faktum att sova i en viss position kan vara mer eller mindre fördelaktig för din kropp. Men det kan tyckas att det är lite viktigt.

Verkligheten är att medicinen från öst redan har försökt berätta för oss om att alla ska sova till vänster. Jo, en ny studie som publiceras i The Journal of Clinical Gastroenterology, har visat oss genom några enkla principer, förklarade Dr. John Doulliard, hur vi kan förbättra vår hälsa och sova bättre. Från vårt perspektiv kommer vi att ge dig en kort bedömning för att prova detta i praktiken. Vi är säkra på att du kommer att bli övertygad.

1. För att främja korrekt lymfatisk dränering

Dr. Doulliard berättar att sömn på vänster sida är den mest naturliga. Denna del är den dominerande sidan av lymfsystemet. Här är lymfsystemet avlopp. Det lymfatiska systemet bär viktiga delar, såsom proteiner, glukos, metaboliter och de element som måste filtreras bort från lymfkörtlarna och måste dräneras till vänster. Så kom ihåg, den första anledningen är bara lymfsystemet.

2. För anatomiska orsaker

Du minns det kanske inte nu, men de flesta av både magen och bukspottkörteln är på vänster sida av kroppen. Om vår sovande ställning är på denna sida kan vi få bättre matsmältning. Det finns ett sätt att förbättra magsvätskan och underlätta utsöndringen av bukspottskörtelnzymer. Således hjälper vi dig att smälta lite efter en liten stund, istället för att alla smälter på en gång, vilket ofta är fallet när vi sover på höger sida.

3. För ditt hjärta

Förvånad? Visst. Denna studie berättar att över 80% av hjärtat är på vänster sida av kroppen, och genom den enkla handlingen att sova på vänster sida, vi kommer att kunna förbättra din hälsa på ett enkelt och naturligt sätt, främst med hjälp av det lymfsystem som flyter lättare i denna position. n annan aspekt att tänka på är att vårt främsta pulssår lämnar vårt hjärta i en båge till vänster för att komma till magen. Om vi ??sover på den här sidan kommer vårt hjärta att pumpa lättare och mer optimalt. Visste du det här?

4. Är du av den typ som tar eftermiddagsbilder?

Om du är en som tenderar att skrälla eller någon som känner sig skyldig att göra det efter att ha ätit mycket, försök att komma ihåg att sova på vänster sida. Detta kommer att förbättra matsmältningen. Du kommer att bli vakenare och mindre trött och utan magiska snaps. Prova det och se hur bra du känner efter en liten tupplur på vänster sida.

5. För vår mjälte är mjälten, som du kanske kommer ihåg, också placerad på vänster sida av kroppen. Detta organ är också en grundläggande del av lymfsystemet och är nödvändigt för att filtrera blodet och utföra en adekvat lymfatisk funktion.

Om vi ??sover på vänster sida av kroppen, kommer vi att bidra till att vätskorna riktad mot mjälten på ett enklare sätt, och för en mer naturlig känsla av gravitationen i vår kropp.  Så nu vet du att det är mer vettigt att sova på vänster sida. Vill du prova det här ikväll?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar