De bästa sätten att äta broccoli vid

roccoli är en grönsak som är känd över hela världen för hälsofördelar som gynnar kroppen, inklusive dess antiinflammatoriska egenskaper, motverkar cancer och att det innehåller grundläggande ämnen som bidrar till bättre hälsa i kroppen.

roccoli anses vara en av de mest kompletta och näringsrika livsmedel. Det är en stor källa till vitamin C och , betakaroten, flavonoider, isotiocyanat, svavelföreningar, fiber, lutein, och är också låg i kalorier.

Trots detta har många konsumenter är omedvetna om de bästa sätten att förbereda denna grönsak, och en del äter bara den övre delen av det gröna fallet.

För att kunna börja äta broccoli korrekt och utnyttja alla de näringsämnen, kommer vi nu dela viss information om denna grönsak och det korrekta sättet att äta den.

vilka delar av broccoli anläggningen ska jag äta?

De inkluderar broccoli i kosten ofta äter bara buketten och kasta blad och stjälkar i soporna. tt de flesta av oss inte inser är att 

roccoli stjälk till exempel, innehåller betydande mängder fibrer, mer än den som finns i buketten. 

Hur man äter stjälkbroccoli?

Smaken av stjälken är lite sötaktig och mycket bra. Du kan förbereda dem genom att ta bort huden och klippa dem i bitar. 

Hur kan jag inkludera löven i min kost?

broccoli blad ofta förbises, men de är en viktig del av anläggningen och rik på näringsämnen. , som är en viktig antioxidant, som minskar risken för bröstcancer och åldersrelaterad makuladegeneration.

De är också en källa till vitamin , som är viktiga för att stärka immunförsvaret och dessutom skydda sikte. 

kan broccoli blad kokas och ätas på samma sätt som buketter, men 

Hur ska jag steka broccoli?

kanske du inte vet att det sätt du förbereder maten på att spela en viktig roll i bevarandet av näringsämnen som det innehåller. Det är viktigt att veta hur man ånga broccoli rätt att dra nytta av alla hälsofördelar.

Detta sätt att laga mat broccoli är ett bra sätt att dra alla näringsämnen och den otroliga fördelar den erbjuder din kropp.

n studie från 2008 som publicerades i den Jordbruk och kemi Journal visade verkligen att den , eftersom de flesta av de näringsämnen bevaras och resultatet sålunda friskare.

Hur lagar jag det?

Du kan ånga broccoli ensam eller i kombination med andra grönsaker. Låt broccoliångan stå i ca 15 minuter.

Vad är bra för broccoli?

n av fördelarna med broccoli är att det är en mycket mångsidig mat som fungerar bra med andra livsmedel och smaker. Det kan också ätas ensamt med lite olivolja och citronsaft.

Hur man gör en hälsosam roccoli-sallad

Denna grönsak kan också serveras som en viktig ingrediens i friska sallader som en del av en balanserad kost. • 900 gram broccoli
 • 2 tomater
 • 1 grön paprika
 • ½ lök
 • 150 gram kokt räkor
 • Olivolja
 • n liten peppar
 • n nypa salt • Tvätta och separera broccolibuketterna. Koka i saltvattnet, nypa vattnet och lägg sedan broccoli i en skål.
 • Skär tomaterna i kuber, skär paprika och skiv skivorna i tunna remsor. landa alla räkor och lägg till broccoli.
 • 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar