De tio budorden för en ung och kraftfull hjärna

Det kan vara att du får grått hår, rynkor runt ögonen, och även artrit i dina händer när du når en viss ålder. Trots dessa tecken på åldrande, kan du fortfarande  liv.

Trodde du att det var omöjligt? Inte alls. Tänk på hjärnan som en muskel som du tränar varje dag. Du ger intressanta stimuli och problem som du behöver lösa för att stärka den. Slutligen, oavsett hur gammal du är, kommer du att ha en ung och kraftfull hjärnan

Vill du veta hur?

1. Gå en timme om dagen

 För att få din kropp kommer att hjälpa dig att slappna av, stärka ditt hjärta och ge dig en liten trim i processen.

Fysisk aktivitet motverkar förvisso kognitiv försämring, minskar stress och främjar tillväxten av nya nervceller i hippocampus i hjärnan. Det förbättrar ditt minne och får dig att känna dig känslomässigt bättre. Vilken ursäkt har du för att inte gå ut en promenad just nu?

2. Få en hobby

Vet du hur hälsosam att ha en hobby kan vara? Spendera några timmar om dagen för att göra något du verkligen älskar är som att hälla "bensin" i motor - hjärnan. Det spelar ingen roll vilken typ av verksamhet det är - det kan vara att samla frimärken eller mynt, stickning, teckning, skriva, ta hand om djur eller att ta hand om trädgården.

 tt göra samma saker varje dag kan påverka din kognitiva funktion väsentligt. Utsätt inte det längre - börja göra något du gillar!

3. Äta riktig mat

Två av hjärnans största fiender är 

 som diabetes orsakas av härdning av hjärnartärer - som i sin tur orsakas av dålig kost.

Därför bör du alltid äta en varierad diet med lite fett!

4. Få mycket frisk luft

Många studier har varnat mot något överraskande. Luften du andas i storstäder orsakar mer än bara andfådd väder. Det kan öka ångestnivån och till och med orsaka stroke.

Försök att komma ut ur staden så ofta som möjligt. Det är viktigt att du andas ren, hälsosam och frisk luft.

5. Få tillräckligt med sömn

 Det kan försvaga din reaktionstid, försvaga minnet och orsaka stress och ångestattacker. Sömnlöshet är ett allvarligt problem som måste tas hand om. Även om det är viktigt att vara både fysiskt och mentalt aktiva, är det lika viktigt att hjärnan får vila i minst 6 timmar varje dag.

6. öker du

Vi behöver inte säga att rökning är farlig.ökning dödar miljontals människor varje år, och många familjer förlorar några av sina närmaste.  för att avsluta denna dödliga hype.  Stabil vänskap har många fördelar för sinnet och hjärnan.

Din närmaste lyssnare när du kämpar och uppmuntrar dig när du behöver det. tt gäng goda vänner är viktigt för att hålla sinnet ungt och friskt.

 Var mer nyfiken på livet. Få ny kunskap och lär dig nya saker varje dag.

Kanske kan du starta din egen blogg där du pratar om ditt vardag? Var delar du dina favoritrecept med vänner, eller provar nya recept? Livet är fullt av sätt att förbättra ditt sinne och berika dina erfarenheter, och vi försäkrar dig om att detta kan hjälpa dig att tänka ung och ung.

 n positiv syn på livet är som en multivitamin tablett. Det är den bästa medicinen för att hålla dig motiverad och hjälpa dig att hantera livets komplexitet. Ja, i många situationer har du säkert vetat om negativa känslor. känslor som gör att du vill fly långt borta från dig själv. Du kan ibland känna dig vilse i en mörk tunnel.

Men att fly är inte värt någonting. Lär dig att vakna med ett leende om din mun och ha en hälsosam och enkel uppfattning om livet fyllt med optimism.

10. Kärlek och njut av livet

Om du har upplevt känslomässiga backlashes behöver du inte stänga världen för alltid. Kärlek är ett äventyr som alltid är värt risken. Men du borde inte vara besatt av att hitta en partner. Det viktigaste är att aldrig förlora förmågan att älska dig själv och din familj.

Om du har barn, njut av tiden du har tillsammans. Spendera tid med dina husdjur, din familj och dina vänner.

Först och främst glöm aldrig att älska dig själv för vem du är. ra självkänsla är bra för att hålla kollet unga och unga.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar